Sitruuna-herne voileipäkäärretorttu
Tässä tulee meidän unelmien voileipäkääretorttu. Se on kaunis, raikas, helppo tehdä ja siihen rakastuu varmasti kaikki. Ihan täydellinen tarjottava kevään ja kesän juhliin.
Voileipäkakku kasataan kääretortun tapaan ja sen sisälle sisälle tehdään kaksi ihanaa tahnaa. Hernepesto, jossa on pakasteherneiden lisäksi auringonkukansiemeniä, sitruunaa, valkosipulia ja oliiviöljyä. Ja ricottakreemi, joka notkistetaan ranskankermalla ja maustetaan sitruunalla ja timjamilla. Rapsakkuutta saadaan retiiseistä ja sokeriherneistä. Kääretorttu kiedotaan kelmuun ja laitetaan kylmään yön yli. Kuorrute vatkataan ranskankermasta ja tuorejuustosta ja maustetaan sitruunan kuorella ja mehulla.
Tarjoilupäivänä nostetaan kääretorttu tarjoiluvadille ja levitetään tasaisesti päälle kuorrute. Ja sit paras osuus eli päästetään luovuus valloilleen. Tässä on timjamin varsia, retiisejä, sitruunankuorta ja orvokkeja. Nyt keväällä kakun voi koristella vaikka syötävillä villiyrteillä, hello keltaiset ja violetit keto-orvokit.
Voileipäkäärretorttu
Hernepesto
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 pss (200 g) pakasteherneitä
1 valkosipulin kynsi
1/2 luomu sitruunan mehu ja kuori
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria
Sitruunaricotta
1 prk (230 g) ricottaa
1/2 prk (75 g) ranskankermaa
1 luomu sitruunan mehu ja 1/2 kuori
2 rkl timjamia
1 pss (150 g) retiisejä
1 pss (150 g) sokeriherneitä
1 pkt paahtoleipää
2 rkl maitoa tai vettä
Kuorrutus
1 prk (150 g) ranskankermaa
200 g tuorejuustoa
1 luomu sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1/4 tl suolaa
1. Soseuta hernepeston ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoita sitruunaricotan ainekset keskenään kulhossa ja nypi timjamin lehdet joukkoon. Viipaloi retiisit mandoliinilla tai veitsellä ohueksi. Hienonna sokeriherneet.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.*
3. Aseta neljä leipäpalaa lomittain leivinpaperille, lado seuraava rivi yläpuolelle ja painele kiinni toisiinsa. Kostuta levy maidolla tai vedellä ja painele vielä saumat kunnolla kiinni.
4. Nosta päälle hernepesto, lado retiisit ja sokeriherneet ja levitä lopuksi sitruunaricotta. Rullaa pituussuunnassa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja kääri tuorekelmuun. Anna levätä yön yli jääkaapissa.
5. Vatkaa ranskankermaa muutama minuutti kunnes se on kuohkeaa. Vatkaa sitten joukkoon tuorejuusto, sitruunan kuori ja mehu sekä suola.
6. Ota kääretorttu pois kääreistä ja aseta tarjoilualustalle. Leikkaa reunat veitsellä suoraksi mikäli haluat tasaisemman lopputuloksen. Levitä kuorrute tasaisesti päälle. Koristele esim. timjamin varsilla tai sokeriherneillä, ohuilla retiisikiekoilla, sitruunan kuorella ja kukilla. Nyt kevään alla kakun voi koristella myös syötävillä villiyrteillä.
* Paahtiksen reunoista voit tehdä esim. pangrattatoa tai krutonkeja. Me paistettiin ne voissa rapeaksi ja kieriteltiin seoksessa jossa oli sokeria, kanelia ja ripaus merisuolaa. Nam!