Antiboise-kastike & Siikaa

Kaupallinen yhteistyö: @muttinordics Rapeaa siikaa & Antiboise-kastiketta, parasta mitä kymmenessä minsassa voi lautaselle saada. Antiboise on ranskalainen kastike joka valmistetaan klassisesti tuoretomaateista. Meidän versiossa tähtenä on tuoreen tomaatin sijaan Muttin datterini-tomaattimurska, joka sopii kastikkeeseen täydellisesti, meidän mielestä paremmin! Datterini-tomaattilajike on on luonnostaan makea ja mehukas ja murskassa on napakka purutuntuma. Kastike valmistuu kalan kypsymisen aikana, alle 10 minuutissa. Se on myös ihanaa rapean leivän päällä bruschettana tai pastan joukossa.

Antiboise-kastike
2-3:lle

3 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 salottisipuli

kourallinen tummia oliiveja

2 rkl kapriksia

1 prk mutti polpa datterini

1 rkl punaviinietikkaa

1/2 punttia basilikaa

mustapippuria

suolaa

1. Halkaise salottisipuli pitkittäin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit.

2. Nosta kaksi pannua levyille ja lisää molemmille oliiviöljyä.

3. Lisää toiseen voinokare kalaa varten ja toiseen sipulit.

4. Kuullota sipuleita muutama minuutti kunnes ne pehmenee

5. Laske talouspaperilla taputeltu ja molemmin puolin suolattu kala nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle ja paina lastalla hetki ettei kala käpristy.

6. Lisää sipuleiden joukkoon kaprikset, oliivit ja datterini-tomaattimurska. Huuhtele purkki vesilorauksella ja kaada pannulle. Mausta punaviinietikalla ja mustapippurilla. Lisää suolaa ja ripaus sokeria maun mukaan. Anna porista keskilämmöllä hetki kunnes kala on kypsä.

7. Lisää kalalle vielä pieni nokare voita ja lusikoi kuumaa öljy-voiseosta lihapuolelle. Ota levy pois päältä ja käännä kala varovasti lastan avulla.

8. Lisää hienonnettu basilika kastikkeeseen ja lusikoi lautaselle. Nosta kuuma kala nahkapuoli ylöspäin lautaselle ja nauti.

Edellinen
Edellinen

Vihreä pastasalaatti

Seuraava
Seuraava

Sitruuna-herne voileipäkäärretorttu