Toscakakku
Hello toscakakku, ihana klassikko! Nyt saimme vihdoin tämänkin reseptiaarteen jakoon. Ylpeänä esittelemme Markun Riitta-äidin toscakakun, jossa on supermehevä kakkupohja ja kinuskisen rapea toscakuorrute ( jota on muuten ainakin tuplat verrattuna tavalliseen.) Kakku nautitaan perinteisesti saaressa juhannuksena mutta maistuu taivaallisesta milloin ja missä vain.
Toscakakku
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu
100 g voita
Toscakuorrutus:
140 g mantelilastuja
140 g sokeria
140 g voita
1,5 dl kermaa
1 rkl siirappia
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, appelsiininmehu ja voisula.
2. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin alatasossa 15-20min. Lisää tarvittaessa leivinpaperi päälle jos kakku ruskistuu liikaa.
3. Tee kuorrutus: sulata voi ja lisää kattilaan muut ainekset. Anna kuplia hiljalleen tiiviiksi mutta kuitenkin löysähköksi, jotta levitys on helppoa. Levitä tosca kakun päälle ja paista vielä 225-asteisessa uunissa 5 min.