Chevre-salaatti

Ranskaviikko ei olisi mitään ilman tätä klassikkojen klassikko chevresalaattia. Mansikasta voi olla monta mieltä mutta se tuo makeutta ja hapokkuutta ja on meidän mielestä täydellinen kaveri juustolle.

Pohjalla on rapeita salaatteja. Sydänsalaattia, endiiviä, rucolaa ja radicchio. Päällä mansikoita, basilikaa, paahdettua saksanpähkinää, pikkelöityä punasipulia ja iso kiekko paistettua vuohenmaitojuustoa.

Juustokiekon paistaminen pannulla kevyesti öljytyn leivinpaperin päällä on hyvä kikka. Juusto ei leviä pannulle ja sen saa kätevästi nostettua salaatin päälle. Ainakin @lentava.lehma :n tiskistä saa näitä isoja kiekkoja. Pähkinät paahdetaan kuivalla pannulla hetki.

Vinegretti (kahden ison salaatin päälle)
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 kukkurallinen tl hunajaa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
timjamia.

Edellinen
Edellinen

Toscakakku

Seuraava
Seuraava

Purjo-parsa galetet