Vihreä perunasalaatti

KIA04706.JPG

Mainos: S-Market
Elämässä on aika ja paikka kaikille perunasalaateille. Uudenvuodenaattona nakkien kanssa kermaista majoneesipohjaista pottusalaattia ja juhannuksena kalaherkkujen kanssa kirkaspohjaista varhaispottusalaattia. Tässä meidän uusi versio tästä vapun must-have annoksesta. Upea raikas yrttinen kastike, jota haluttais aina löytyvän jääkaapista. Rapeaksi paistettua pottua ja parsaa, jääkylvyssä rapsakoitunutta fenkolia ja retiisiä ja pikapikkelöityjä kurkkuja. Voit valmistaa kaiken etukäteen ja kasata vasta juuri ennen tarjoilua. Taidetaan sanoa näin aina mutta TÄÄ OLI IHAN SUPER IHANAA! Syöjien mukaan paras perunasalaatti ikinä!

Hölskytyskurkut
1 kurkku
2rkl sokeria
2rkl etikkaa
2 rkl tilliä
Ripaus suolaa

Kastike
1 nippu tilliä
1 nippu lehtipersiljaa
1 nippu basilikaa
1 jalapeno
1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
1dl majoneesia
1dl paksua jogurttia
1/2 sitruunan mehua
1rkl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa

Salaatti”
1 nippu parsaa
10 kiinteää perunaa (annabelle)
1 nippu retiisiä
1 fenkoli

Päälle mustapippuria ja sormisuolaa
(koristeluun versoja ja syötäviä kukkia)

1. Valmista kurkut. Leikkaa kurkku pituussuunnassa puoliksi ja lusikoi siemenet pois. Leikkaa viipaleiksi. Laita isoon kannelliseen purkkiin kurkut, etikka, sokeri, suola ja tilli. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja voimakkaasti. Laita jääkaappiin.

2. Keitä pestyt kuorimattomat perunat hyvin suolatussa vedessä napakoiksi, koosta riippuen noin 15min. Kaada vedet pois ja jäähdytä potut. (voit keittää perunat valmiiksi päivää ennen). Leikkaa jäähtyneet mielellään viileät perunat paksuiksi viipaleiksi (pienet puoliksi, isot kolmeen osaan). Paista perunoita leikkuupinta alaspäin oliiviöljy-voi seoksessa ja käännä kun pinta on rapea. Suolaa ja anna jäähtyä.

3. Pese parsat ja poista puumaiset kannat, leikkaa kolmeen osaan. Laita parsat kuumalle pannulle, heitä loraus vettä joukkoon ja höyrytä kannen alla. Kun vesi on haihtunut lisää oliiviöljyä ja paista napakoiksi.

4. Leikkaa fenkoli puoliksi ja ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös retiisit viipaleiksi. Voit laittaa jääveteen hetkeksi napakoitumaan.

5. Valmista kastike. Laita tehosekoittimeen kaikki ainekset ja surrauta tasaiseksi, tarkista maku ja säädä sitä tarvittaessa lisäämällä suolaa, omenaviinietikkaa ja hunajaa. Kastike on täydellistä kun kaikki on tasapainossa. Suola korostaa makuja, happo raikastaa ja makeus pyöristää. Laita kannelliseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa.

6. Kasaa salaatti. Levitä laakealle vadille kastiketta pohjalle noin sentin kerros. Asettele päälle perunat ja parsat ja väleihin retiisiä, fenkolia ja pikkelöityä kurkkua. Rouhi päälle mustapippuria ja sormisuolaa ja koristele versoilla ja syötävillä kukilla.

! Voit valmistaa kaiken etukäteen ja kasata salaatin vasta juuri ennen tarjoilua.

Edellinen
Edellinen

Kesäkurpitsa ”baba ganoush”

Seuraava
Seuraava

Za’atar mauste