Za’atar mauste

Za’atar mauste on mieletön kuiva mausteseos jota kannattaa aina pitää kaapissa. Varsinkin nyt kesän ja lähenevän grillikauden aikana. Sekoita mauste oliiviöljyyn ja hiero kasvisten tai grillatun flatbreadin pintaan. Tai ripottele hummuksen päälle. Suosittelemme hakemaan kokonaisia mausteita etnisistä kaupoista, jossa ne on yleensä intensiivisiä (ja edullisia). Voit valmistaa za’atarin myös jauhetuista mausteista mutta kokonaisten mausteiden paahtaminen ja morttelissa jauhaminen muuttaa kaiken.

KIA03883.jpeg

1rkl oreganoa/meiramia
1rkl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
1rkl kuivattua timjamia
1rkl korianterin siemeniä
1rkl juurtokuminan siemeniä (jeera)
1rkl sumakkia
1/2tl aleppo/pul biber chilihiutaleita
(sormisuolaa)


1. Paahda kuivalla pannulla korianterin ja juustokuminan siemeniä muutaman minuutin ajan kunnes mausteet alkavat tuoksumaan. Varo ettei siemenet pala. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
2. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla hetki.
3. Sekoita kaikki mausteet morttelissa ja jauha hienoksi.

! Voit käyttää valmiiksi jauhettuja mausteita mutta kokonaisten paahtaminen ja itsejauhaminen tekee mausteseoksesta 100-kertaa parempaa.

KIA03900.jpeg
Edellinen
Edellinen

Vihreä perunasalaatti

Seuraava
Seuraava

Hapanjuuribagelit