Valurautapannu cookie
Jätticookie valurautapannussa huutaa sateista kesäiltaa (tai mitä tahansa iltaa). Keksi on isoon pannuun tehtynä rapea ja sitkeä, pikkupannussa paksumpi ja taikinaisempi. Molemmat ihania. Resepti on täysin sama kun meidän rakastettu suklaahippukeksi, maapähkinävoita lukuunottamatta ( jonka voi hyvin jättää pois jos haluaa). Tulet rakastumaan tähän, luvataan. ❤️🍪 Ps. Aina on jonkun synttärit jossain ja tää olis synttärikakuista ihanin.
Valurautapannu cookie
25-28 cm halkaisija, 6-8:lle
115 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
1 muna
1/4 tl merisuolahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
125 g tummaa suklaata tai omaa lempi suklaata
2 rkl maapähkinävoita
päälle: merisuolahiutaleita
1. Ruskista voi valurautapannussa. Sekoita välillä voita, ettei pohjalle laskeutuvat herahiput pala pohjaan. Kun voi vaahtoaa, sekoita rivakasti jotta voit seurata sen paahtumista. Kun voi on karamelli/meripihkan väristä ota heti pois levyltä ettei se pala.
2. Lisää sokerit ja suola voin joukkoon pannulle. Vatkaa kananmuna kuoheaksi ja lisää voi-sokeri seokseen.
3. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja sekoita sitten jauhot taikinaan kahdessa osassa.
4. Rouhi tumma suklaa veitsellä hipuiksi. Lisää suklaahiput keksitaikinaan ja sekoita joukkoon. Lisää päälle vielä nokareita maapähkinävoita.
6. Paista 175-asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Ripottele kuuman keksin päälle merisuolahiutaleita ja anna jäähtyä muutama minuutti.
Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. Tarjoile joko suoraan pannulta tai annostele pikkulautasille.