Paahdettuja punajuuria
Paahdettuja punajuuria ( tai raitajuuria), vatkattua hunajaricottaa, rapeaa salviaa ja valkosipulia ja chiliöljyä. NAM!!!!! Tämä kuukausi keskitytään ihaniin kotimaisiin kasviksiin. Paahdetut punajuuret on ihania myös sellaisenaan mutta tämä vati hurmaa varmasti kaikki syöjät. Jos et pidä valkosipulista tai chilistä voi hyvin jättää ne pois.
Paahdettuja punajuuria ( tai raitajuuria)
1 nippu puna- tai raitajuuria
-0,5 dl oliiviöljyä
1 prk ricottaa
1 rkl hunajaa
2 rkl paksua jogurttia
1-2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
10 salvian lehteä
1-2 valkosipulin kynttä
1/2 tl chilihiutaleita
Poista juurikkaista naatit ja pese. Leikkaa neljään osaan pellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa ja paahda 225-asteisessa uunissa n. 40 min kunnes juurikkaat ovat pehmenneet mutta ovat vielä napakoita. Anna jäähtyä hetki ja hinkkaa sitten talouspaperille kuoret pois. Voit myös kuoria halutessasi juurikkaat ennen paahtamista.
Kun juurikkaat ovat uunissa: vatkaa ricotta, hunaja, jogurtti ja ripaus suolaa tasaiseksi. Leikkaa valkosipulinkynsi pitkittäin puoliksi ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulla ja lisää kuumaan öljyyn valkosipulit, salvian lehdet ja chilihiutaleet. Paahda keskilämmöllä hetki kunnes salvia lopettaa tirisemisen ja valkosipuli on kullanruskea. Ota levyltä ettei pala.
Levitä vatkattu ricotta vadin pohjalle ja nosta päälle lämpimät juurikkaat. Koristele rapeilla salvianlehdillä ja lusikoi valkosipuli-chiliöljyä päälle. Nauti sellaisenaan, lisukkeena, rapean bruschettan päällä tai sekoita kuuman pastan joukkoon. Nam!