Panzanella

Voihan salaattirakkaus, kaikkea joka on nyt parhaimmillaan ja leipää, leipä on parasta! Tämä salaatti syntyi kun helle ylifermentoi hapanjuurileivän ja se jäi littanaksi. Mokasta tuli mahdollisuus. Leipä viipaleiksi ja öljyn ja yrttien kanssa uuniin rapeutumaan. Ilmaleikkaus-tekniikalla makeat pehmeät tomaatit isoiksi paloiksi kulhoon, kurkkua, kesäkurpitsaa, punasipulia ja persikkaa joka toi ihanaa makeutta hapokkaalle tomaatille.

Panzanella
- 4:lle (tai kahdelle tosi nälkäiselle)

2 kourallista vaaleaa leipää isoina kuutioina

8 tomaattia

1/2 kurkku

pieni napakka kesäkurpitsa

1 punasipuli

1 persikka/nektariini

kourallinen basilikaa

oliiviöljyä

punaviinietikkaa

sormisuolaa

mustapippuria

(oman maun mukaan, ei ole mitään oikeaa ja väärää)

Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi, lorota reilusti oliiviöljyä ja ripottele tasaisesti suolaa & yrttejä (jos on, esim timjami, salvia). Sekoita käsin niin, että leipäpalat ovat öljyn peitossa. Paahda 225-asteisessa uunissa kunnes leivät on kullanruskeat ja rapeat.

Leikkaa sillä välin tomaatit ja kurkku isoiksi paloiksi isoon kulhoon. Leikkaa (tai mandoliinaa) kesäkurpitsa, punasipuli ja persikka ohuiksi viipaleiksi. Revi joukkoon basilika. Lorota päälle punaviinietikkaa ja oliiviöljyä (oman fiiliksen mukaan, ensin vähän ja lisää tarvittaessa), mausta sormisuolalla ja rouhi päälle mustapippuria. Sekoita. Lisää leipäpalat ja sekoita uudestaan. Nauti!

Kiitos täydellisestä persikasta @laurakovanaama & @kuurnankasvispuoti

Ps. Ah mikä keittiöonni kun ostin mandoliiniin uuden terän. Super benriner best (@chezmariushelsinki ) jos ostat toisen niin pidä huolta, että terä on vaihdettava.

Edellinen
Edellinen

metsäsieniwontonit

Seuraava
Seuraava

Paahdettuja punajuuria