Mansikka & Raparperiviinerit

Köpistyyliset unelmaviinerit kotona, kuka olis arvannut?! Nää on niin helpot, että naurattaa. Itse meinaan askarrella viinerit uudestaan joko juhannuksen päiväkaffelle tai luksusaamiaiselle. Nappaa mukaan kylmästä valmis vaniljakreemi, pakkasesta wienertaikina, kourallinen mansikoita ja pari raparperinvartta ja oot paria pikkujuttua vaille valmis

10 viineriä

1 pkt wienertaikinaa

2 raparperin vartta + 2 rkl sokeria

1 kananmuna

2 rkl ruokosokeria

10 mansikkaa

1 prk vaniljakreemiä (Valio)

2 rkl kuorttuja pistaaseja

1 tl tomusokeria

1. Sulata wienertaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paahda raparperit. Leikkaa raparperit 6,5 cm pitusiksi ja halkaise isommat varret. Ripottele sokeri päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Leikkaa wienertaikinalevy puoliksi. Leikkaa neliön muotoiseen taikinalevyyn kulmaviillot n. 1 cm reunasta niin, että toiset vastakkaisista kulmista pysyvät kiinni. Nosta irtonaiset reunat vastakkain toistensa yli.

4. Pensaa taikinalevyjen reunat munalla ja ripottele päälle ruokosokeria. Lusikoi keskiosaan ruokalusikallisen verran vaniljakreemiä ja levitä tasaisesti. Nosta päälle kolme raparperia ja paina kevyesti kiinni kreemiin. Laita mansikkaviinereitä varten uuniin pohja pelkällä vaniljakreemillä.

5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kunnes tortut on kullanruskeat ja rapeat. Nosta ritilälle jäähtymään.

6. Leikkaa mansikat viuhkamaisesti, paina litteäksi ja nosta vaniljakreemin päälle, 2 per viineri.

7. Hienonna pistaasit morttelissa tai veitsellä ja ripottele raparperiviinerin päälle. Koristele mansikkaviineri tomusokerilla.

8. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Valurautapannu cookie

Seuraava
Seuraava

Kesäporkkanat