Unelmien synttärikakku
Mainos: Wilfa
Me kesäkuun raputytöt vietetään synttäreitä peräkkäisinä päivinä tänään ja huomenna ja katettiin sen kunniaksi rannalle kunnon kakkukaffet.
Podissa luvattiin suunnitella meidän unelmien synttärikakku ja tässä se tulee! Kuohkea ja mehevä Victoria sponge -kakku kostutettiin raparperiviinillä ja täytettiin mansikoilla, hapokkaalla kerma-ranskankermavaahdolla ja mansikka-banaanisoseella (klassikko!). Pohjan resepti on Tartine-kirjasta. Kakun kanssa keitettiin tietenkin kahvit ja reseptin alta löydät meidän kahvivälineiden lisäksi vinkit parhaaseen kotikahviin.
24ø irtopohjavuoka
Victoria sponge-kakkupohja
240 g voita (huoneenlämpöisenä)
240 g sokeria
1/2 tl suolaa
240 g vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
60 g ranskankermaa
1 vaniljatanko
4 kananmunaa (huoneenlämpöisenä)
täyte
4 dl kermaa
1 dl ranskankermaa
2 l mansikoita
2 banaania
1 sitruuna
sokeria maun mukaan
1. Ota kananmunat, voi ja ranskankerma huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa.
2. Laita uuni lämpenemään 160-asteeseen.
3. Vatjaa pehmeä voi, sokeri ja suola vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen ja lopuksi ranskankerma.
5. Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsellä seokseen.
6. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe ja siivilöi muna-voi seokseen nuolijalla kääntäen.
7. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 50-60min kunnes kakku on kypsä ja pinnalta kullanruskea.
9. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja leikkaa sitten pohja kahteen osaan.
Kakun täyttäminen
10. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää lopuksi ranskankerma. Mausta sokerilla.
11. Leikkaa puolet mansikoista puoliksi kulhoon.
12. Soseuta loput mansikat ja banaanit sauvasekoittimella ja maista sitruunanmehulla ja sokerilla maun mukaan.
13. Kostuta pohjat haluamallasi nesteellä. Esim ginillä, raparperimehulla tai maidolla.
14. Levitä kostutetun pohjan päälle mansikka-banaanisosetta, kermavaahto ja mansikkaviipaleita.
15. Nosta toinen kakkupohja päälle, kostuta, levitä mansikkasosetta ja kermavaahtoa.
16. Koristele mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla ja nauti oman lempikahvisi kanssa.
Meidän käyttämät kahvivälineet ja vinkit parempaan kotikahviin:
1) Wilfa Svart Aroma -kahvimylly.
Kahvin maku on huomattavasti parempi kun kahvin jauhaa itse, eikä siihen mene kun alle minuutti. myllyllä voit jauhaa papuja usealle eri karkeudelle ja valmistustavoille. Hello itsejauhettu oma pannukahvi retkillä!
2) Wilfa Svart Performance -kahvikone
Keittimessä on irroitettava vesisäiliö, jonka ansiosta tuoreen veden käyttäminen on vaivatonta. Uuttoajansäädön avulla kahvi on aina hyvää, keität sitten kaksi kuppia tai täyden pannun. Keitin on myös hiljainen ja se kertoo kun on aika suorittaa puhdistus. Bellat loves!!
3) Wilfa Svart uni -vaaka.
Kahvinkeittimen vesisäiliössä lukee veden määrän lisäksi myös kahvin grammamäärät.. Näin mittaat helposti vaa'alla saman verran grammoissa kahvipapuja ja jauhat vain tarvittavan määrän papuja kahviin. Helppoa ja hävikitöntä!
Vinkataan myös Wilfan kahvitermoksesta joka on mahdollistanut Petralle uuteen vauvaarkeen lämpimän kahvin😅