Paistettua siikaa, voikaalia ja sitruuna-lehtipersiljakastike

Kaupallinen yhteistyö: Fiskars
Meidän instagramin IGTV:n puolelta löytyy video jossa opitaan yhdessä käsittelemään kokonainen siika fileiksi ja paistamaan se täydellisen rapeaksi ja mehukkaaksi. Pääset videoon tästä.

Tämän lyhyen videon jälkeen voit rohkein mielin suunnata kalatiskille tai verkoille pyytämään kokonaisen kalan. Siian kanssa tehdään ihanan hapokas ja kesäinen kastike sitruunasta, punasipulista, lehtipersiljasta ja oliiviöljystä. Kylmä kastike lusikoidaan lautaselle ja nostetaan kuuma siika filee nahkapuoli ylöspäin lautaselle. Jäähtyessään kala imee itseensä ihania makuja joten suosittelemme sen nauttimista haaleana. Kalan kanssa höyrypaistetaan kaalia joka kieritellään voissa. Taivaallista! Kurkkaa myös reseptin alta meidän lempi välineet kalankäsittelyyn.

kastike

1 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
1 pieni (kesä) punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
suolaa & mustapippuria

1. Leikkaa punasipuli puoliksi ja sitten niin ohuiksi puoliympyröiksi kun mahdollista. Laita kulhoon.
2. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja ja lisää kulhoon.
3. Purista sitruunanmehu ja lisää öljy ja omenaviinietikka.
4. Lisää ripaus suolaa ja rouhi runsaasti mustapippuria. Tarkista maku ja anna seistä huoneenlämmössä kalan valmistuksen ajan.

voikaali

1 varhaiskaalin pää
25g voita

1. Leikkaa pieni varhaiskaali 4-6 lohkoksi.
2. Aseta lohkot reunalliseen ja kannelliseen kasariin ja kaada vettä niin että sitä on noin 2cm verran.
3. Laita kansi päälle ja höyrytä kannen alla lohkojen koosta riippuen n. 4 minuuttia, käännä lohkot ja höyrytä toiset 4min. Ota sitten kansi pois ja anna nesteen haihtua pois. Lisää voi pannulle ja kääntele kaaleja siinä.
4. Ripottele päälle sormisuolaa.

kalan paistaminen

100-150g siikaa per syöjä
rypsiöljyä
voita

1. Leikkaa suomustettu ja nahallinen siikafilee noin 100g annospaloiksi.
2. Vedä veitsen terällä hellävaraisesti nahkaa pitkin ja pyyhi talouspaperiin ylimääräinen kosteus. Taputtele myös lihapuoli talouspaperilla kuivaksi.
3. Ripottele merisuolaa molemmille puolille.
4. Laita pannulle loraus rypsiöljyä ja nokare voita. Kun pannu on kuuma aseta siikafilee nahkapuoli pannulle ja paina kalaa heti lastalla 10 sekunnin ajan ettei se paistuessa käpristy. Toista sama toiselle fileelle.
5. Paista muutama minuutti kaloja nahkapuoli alaspäin ja lusikoi rasvaa pannulta lihapuolelle. Käännä sitten kalat ja paista 30sek.
6. Lusikoi kastiketta lautaselle ja nosta kala nahkapuoli ylöspäin kastikkeen päälle. Lisää kaalin lohko vierelle ja nauti!

KIA03575.JPG

1. Norden fileointiveitsi
Fileointiveitsien aatelinen. Norden veitsi on Suomessa valmistettu veitsentekoperinteitä kunnioittaen. Pitkällä ja joustavalla terällä fileointi sujuu vikkelästi ja terän erityisen sijainnin vuoksi saat hyvän tuntuman työskentelyyn. Kaunis lämpökäsitellystä koivusta valmistettu kahva on hyvä kädessä ja kaunis pöydällä.

2. Ruotopinsetit
Hyvästi meikkipinsetit kalankäsittelystä. Näillä tukevilla pinseteilla saat näppärästi vedettyä ruodot fileestä pois.

3. Functional Form kalasakset
Näillä saksilla voit perata ja paloitella kalat ja poistaa evät. Toisessa terässä löytyy suomustinrauta jolla saat kätevästi suomut pois rapeaa nahkaa varten.

4. Functional Form kalapiikki
Kalapiikillä saat tukevan otteen kalasta käsittelyn ja fileoinnin ajaksi.

Edellinen
Edellinen

Kurkku gazpacho 4.7.2020

Seuraava
Seuraava

Unelmien synttärikakku