Kurkku gazpacho 4.7.2020

Kuurnan taivaallinen vihreä gazpacho. Koska reseptejä ei ”koskaan” pidä täysin orjallisesti seurata niin tein muutaman lisäyksen. En kerennyt hakea heraa lentävästä lehmästä niin laitoin purkin ricottaa tilalle. Kun hera puuttui jäi keitto vähän turhan litkuksi niin lisäsin blenderiin yhden vanhan voipullan, samalla sain keittoon pienen makeuden joka oli kiva. Päälle puutarhasta yrttejä ja syötäviä kukkia, ricottaa, oliiviöljyä ja mustapippuria. Taivaallista, kiitos @restaurantkuurna

Kurkku gazpacho

n. 1 kg kurkkua
1 valkosipulinkynsi
kourallinen minttua
1 jalapeno
sitruunamehua ja vaaleaa balsamicoa
suolaa ja pippuria
n. 500 g heraa (ylijäämää ricotan tekemisestä)

1. Marinoi kurkkuja huoneenlämmössä suola kanssa n. 1-2 h. 

2. Aja blenderissä muiden mausteiden ja heran kanssa sileäksi.

3. Koristele tuoreilla retiiseillä, mintulla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.

Edellinen
Edellinen

Kesäputtanesca

Seuraava
Seuraava

Paistettua siikaa, voikaalia ja sitruuna-lehtipersiljakastike