Raparperiposset

Hiphei tässä tulee viimehetken jälkkärivinkki juhannukseksi. Ihanan täyteläinen ja hapokas raparperiposset. Possetin ohje @glorianruokajaviini

Raparperiposset

500 g raparperia
3 rkl tomusokeria
4 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 sitruuna

1. Leikkaa 200 g raparperia n. 5 cm viipaleiksi ja laita pienen vesitilkan ja tomusokerin kanssa kasariin. Keitä kunnes raparperit hieman pehmenee mutta ovat vielä napakoita. Ota liedeltä ja anna jäähtyä liemessään. Laita kylmään.

2. Leikkaa loput raparperit pieniksi viipaleiksi ja keitä veden kanssa soseeks. Siivilöi mehu ja säästä sose vaikka aamujogurtin päälle. Purista 1 sitruunan mehu joukkoon. Nestettä tulisi olla 1 dl.

3. Laita kerma ja sokeri kasariin ja keitä kunnes seos hieman paksuuntuu, noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon raparperimehu ja jaa kuuteen lasiin. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

4. Koristele possetit haudutetulla raparperilla. Voit murtaa päälle myös marenkia tuomaan rapeutta

Edellinen
Edellinen

Unelmien synttärikakku

Seuraava
Seuraava

Skagenpiirakka