Teriyakilohi

Tässä tulee meidän ihana teriyakilohi-resepti ja ohjeet täydellisen riisin valmistukseen.

Ps. Harrastatko misailua heti kauppareissulta kotiuduttua? Kannattaisi. Ostin lohifileen, leikkasin sen heti kotona valmiiksi annospaloiksi pussiin, sekoitin lasipurkissa kastikkeen ja kaadoin joukkoon. Sit paketti jääkaappiin vaikka seuraavaan päivään.

Teriyakilohi

800 g lohta
1 dl vaaleaa soijaa
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl miriniä tai riisiviinietikkaa
4 rkl seesamiöljyä
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl inkivääriä raastettuna

1. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Asettele palat suljettavaan muovipussiin ja valmista kastike.

2. Sekoita kannellisessa purkissa kaikki kastikkeen raaka-aineet. Kaada pussiin lohen joukkoon. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään useampi tunti tai jopa yön yli.

3. Nosta lohipalat pussista ja kaada kastike pieneen kasariin. Keitä keskilämmöllä kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita joukkoon seesaminsiemeniä. Sivele lohen päälle runsaasti teriyakikastiketta ja paista pannulla tai 180-asteisessa uunissa kunnes lohi on kypsää, palojen koosta riippuen 10-12 minuuttia. Voit ripotella päälle hienonnettua kevätsipulia ja chiliä.

Täydellinen riisi
Lyhytjyväinen (sushi): 1 osa riisiä + 1 osa vettä
Pitkäjyväinen (jasmiini) 1 osa riisiä + 1 ¼ osaa vettä

Esim. 2 dl jasmiini riisiä + 2,5 dl vettä

1. Riisin peseminen poistaa tärkkelyksen eikä riisistä tule mössöä. Kaada riisi kattilaan ja lisää runsaasti vettä. Pese riisiä veden alla ja vaihda vesi kolme kertaa kunnes se on kirkasta ja tärkkelys on poissa.

2. Laita levy täysille ja kansi päälle. Kun vesi kiehuu laske lämpötila pienelle ja anna hautua 15-20 min ajan riisistä riippuen.

3. Ota pois levyltä, sekoita ja laita kansi takas kiinni 10 minuutiksi ja anna riisin höyrystyä.

Ps. Osa laittaa riisin ja veden joukkoon nokareen voita tuomaan makua. Bellat approved

Edellinen
Edellinen

Airfryer omppupiirakka

Seuraava
Seuraava

Täydellinen tiramisu