Täydellinen tiramisu
Klassikkojälkkäri kaikille tuleville illallisille olkaa hyvät. Tämä täydellinen tiramisu nautittiin meidän Umbrian villalla muutama viikko sitten. Paikallinen mascarpone oli aivan mieletöntä ja nosti tiramisun aivan uudelle tasolle joten jos löydät erikoishyvää mascarponea, satsaa!
Täydellinen tiramisu
4 luomumunaa
1,5 dl tomusokeria
500 g mascarponea
2 dl espressoa
(2-4 cl marsalaa)
1 pkt savoiardi-keksejä
pieni ripaus merisuolaa
tummaa kaakaojauhetta
1. Keitä espresso tai mahdollisimman tumma kahvi ja anna jäähtyä.
2. Erottele kananmunat.
3. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon pieni ripaus merisuolaa.
4. Vatkaa keltuaisvaahdon joukkoon mascarpone ja sekoita tasaiseksi.
5. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi mutta ei marenkikovaksi.
6. Yhdistä valkuaiset mascarponevaahtoon kevyesti käännellen kunnes seos on tasaista.
7. Lusikoi vuoan pohjalle ohut kerros vaahtoa.
8. Sekoita marsala jäähtyneen espresson joukkoon ja kasta keksi molemmin puolin kahviin ja sitten vuoan pohjalle. Jatka kunnes keksit peittää pohjan.
9. Lusikoi reilu kerros vaahtoa päälle ja lado kahviin kastetut keksit. Jatka näin ainakin kolmen keksikerroksen verran ja jätä vaahto päällimmäiseksi.
10. Laita peitettynä jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
11. Tomuta siivilällä kaakaojauhetta päälle ja tarjoile!
Ps. Jos haluat lisää kaakaon makua voit kevyesti tomuttaa jokaisen keksikerroksen kaakaolla.