Airfryer omppupiirakka

981A1059-3AF1-4EE9-946C-74A01A5E4B0F.jpeg

Mainos: @wilfasuomi

Kun Wilfan porukka kysyi halutaanko kokeilla uutta CRISPIER-airfryeriä oltiin eka hieman skeptisiä: mitä uutta tämä voisi uunin omistajalle tuoda? Nyt parin viikon testauksen jälkeen on aika paljastaa fiilikset: you’re in for a ride! 

Podikuuntelijat tietää että ollaan himoittu jo pitkään mäkkärin omenapiirakkaa, sitä joka aina poltti kitalaen tunnottomaksi vaikka kuinka malttoi odottaa. Lähdettiin ensimmäisenä kehittämään oma omppupiirakka ja siitä tuli edeltäjäänsäkin parempi! 

Ohuen lehtitaikinalevyn sisältä löytyy voissa ja kanelissa haudutettuja omenakuutioita ja rapealta pinnan salaisuus on makeansuolainen mausteseos. Airfryerin avulla teet 2 piirakkaa kerrallaan, tämä resepti on siis parhaimmillaan pienen porukan herkkuna tai kahdestaan viikonlopun aamiaisella. Täytettä riittää n. 8 piirakkaan ja se maistuu ihanalta myös puuron tai jogurtin päällä jos jää yli.

5dl pieniä omenakuutioita
50g voita
2 rkl (kukkurallista) ruokosokeria
1 tl kanelia

-per 2 omppupiirakkaa-

1 esikaulittu lehtitaikinalevy
1 muna
1 rkl ruokosokeria
1 tl kanelia
1/2 tl merisuolakiteitä

Tarjoiluun: pehmeää vaniljajäätelöä

1. Ota lehtitaikinalevy pakkauksesta vierekkäin leivinpaperille sulamaan.
2. Kuori ja kuutioi omenat pieneksi.
3. Lisää pannulle voi, ruokosokeri ja kaneli. Nosta omenakuutiot joukkoon ja hauduta pehmeäksi 10min ajan. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
4. Kauli lehtitaikinalevy pitkältä puolelta tuplasti leveämmäksi ja leikkaa puoliksi. Nosta levyt irti pöydältä.
5. Lusikoi reilu ruokalusikallinen jäähtynyttä omenatäytettä lehtitaikinalevyn alapuolelle jättäen pari senttiä reunoilta ja käännä yläpuoli päälle. Painele reunat sormin tai haarukalla huolellisesti kiinni ja leikkaa reunat tasaiseksi. Toista sama toiselle levylle.Voitele kananmunalla ja ripottele mausteseosta runsaasti päälle.
6. Valitse ohjelmaksi 180c ja 12min ja nosta piirakat esilämmityksen jälkeen lastan avulla koriin. Kun laite piippaa puolivälissä, kurkkaa sisälle, huumaannu tuoksusta mutta älä käännä. Jatka ohjelma loppuun.
7. Nauti kuumana dippaillen pehmeään vaniljajädeen.


Omppupiirakoiden lisäksi ollaan valmistettu:

  • Täydellisen rapeita kasviksia. Kukkakaalia, parsakaalia, ruusukaalia, kurpitsaa ja punajuurta

  • Ruskistetulla voilla karamellisoituja juuriselleripihvejä

  • Rapeaa kana tonkatsua

  • Teriyakilohta

  • French toast tikkuja (kts story)

  • Grilled cheese -leipiä

  • Shoestring fries -ranskiksia

98F741B9-FB74-4004-AEC3-36D34236F637.jpeg
  • Wilfa Airfryerin Dual Cyclone Rapid Air Technology varmistaa tasaisen ja rapean lopputuloksen kierrättämällä ilmaa erittäin tehokkaasti koko kypsennyskorissa, jonka ansiosta airfryeriä on mahdollista käyttää myös esimerkiksi hyötykasvikuivurina.

  • Kiertoilmakypsennin lämpenee erittäin nopeasti, mikä säästää arvokasta aikaa lyhentäen ruoanvalmistusaikaa 25-50%. 

  • Voit säätää ajan ja lämpötilan (70-200°C) itse tai käyttää valmiita ohjelmia, joita on kahdeksan erilaista.

Lue lisää Wilfan Crispier -airfryeristä täältä

Edellinen
Edellinen

Hot honey ruusukaalit

Seuraava
Seuraava

Teriyakilohi