Hot honey ruusukaalit
Varoitus! Nämä makean tuliset tahmaiset miso-ruusukaalit on ERITTÄIN koukuttavia. Söin vahingossa yksin koko satsin suoraan kulhosta. (ruusukaaliheitterin käännytysresepti)
Hot honey ruusukaalit
2 isoa kourallista ruusukaaleja
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl oliiviöljyä (+ lisää ruusukaaleille)
1 tl vaaleaa misoa
suolaa
chilihiutaleita
1. Huuhtele ruusukaalit, leikkaa kanta pois ja halkaise. Nosta pellille (tai airfryeriin), lisää reilusti oliiviöljyä ja suolaa, sekoita ja levitä tasaisesti. Paahda 200-asteessa n. 15min.
2. Kun ruusukaalit on kypsiä ja kullanruskeita valmista kastike. Mittaa pieneen kasariin öljy, vaahterasiirappi ja miso ja kiehauta siirappimaiseksi. Sekoita joukkoon chilihiutaleita oman maun mukaan ja kaada kastike kuumien ruusukaalien joukkoon ja sekoita. NAM!