Tepon kanelikierteet

Miehet jotka leipoo pullaa… Teppo leipoi tänä sateisena sunnuntaina kolme pellillistä kanelisolmuja pakkaseen palaveripullaksi. Täytyy sanoa, että en ole ikinä syönyt näin hyvää pullaa. Onkohan salaisuus pehmeässä taikinassa tai sen tuplamäärässä kardemummaa, täytteen suolaisen ja makean täydellisestä tasapainossa vai siinä, että rakastan leipojaa palavasti.

Pari vinkkiä. Pehmeä pullataikina ei kaipaa kananmunaa, laita suolaa sekä taikinaan että täytteeseen, tuplaa kardemumma (ja kaneli), laita täytteeseen ruokosokeria tavallisen sijaan ja penslaa kuumat pullat sokerisiirapilla (kiiltävä ja rapea pinta!) 50/50 sokeria ja vettä.

Tepon kanelikierteet
30 kpl

5 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
150 g pehmeää voita
1 rkl rouheaa kardemummaa
1 tl merisuolaa
12-14 dl vehnäjauhoa (n. 730g)

Täyte
250 g pehmeää voita
1 dl ruokosokeria
2 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl merisuolahiutaleita

Voiteluun: muna tai kauramaitoa
Päälle: raesokeria ja sokerisiirappia (1 dl vettä + 1 dl sokeria)

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (tuorehiiva 37°C ja kuivahiiva 42°C). Lisää sokeri, suola, kardemumma ja melkein kaikki jauhot. 

2. Alusta koneella tai käsin kunnes taikina irtoaa reunoilta. (10-15 min). Lisää pehmeä voi puolessa välissä. Kohota lämpimässä paikassa, esim lämpöpatterin edessä, liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 1h)

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

3. Kauli pullataikina suorakaiteeksi (n. 70 cm pitkä x 40 cm leveä). Levitä täyte tasaisesti puolikkaalle ja taita toinen puolikas päälle (pituussuunnassa). Leikkaa 1 cm soiroja, ( pizzapyörä on kätevä). Nosta soiro tasolle ja kierrä vastakkaisiin suuntiin. Kieritä sitten pyöreäksi ja nipistä toinen pää pullan alle kiinni. Kohota liinan alla noin tunti kunnes pullat on kauniin kohonneet.

4. Voitele pullat munalla tai kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa n. 8-10 min kullanruskeaksi. (Tasaisen värin saat kun käännät pellin puolessa välissä). Kiehauta sokeri ja vesi ja penslaa siirapilla pullat heti uunista tultua. Anna jäähtyä ritilällä.

5. Jos pakastat osan pullista heti jäähdyttyä on ne pakkasesta otettuna kuin tuoreita.

Edellinen
Edellinen

Cacio e pepe pavut

Seuraava
Seuraava

Punaherukkakookoskakku