Cacio e pepe pavut
Pavut cacio e pepe on arjen pikaruokaa parhaimmillaan. = <333 Resepti on alunperin köpiksen safkaguru @frederikbillebrahe :n käsialaa. Viereen iso kulhollinen salaatinlehtiä via carotan vinegretillä ja pala rapeakuorista leipää. Nam!! Reseptistä riittää kahdelle.
Cacio e pepe pavut
2:lle
1 tkl kypsiä valkoisia papuja
1 dl papujen lientä
1 tl mustapippuria
0,5 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
50 g pecorinojuustoa
1. Valuta pavut ja ota desi lientä talteen.
2. Rouhi mustapippuri kuivalle pannulle ja paahda kunnes pippuri tuoksuu. Lisää kaikki raaka-aineet juustoa lukuunottamatta pannulle ja keitä hetki miedolla lämmöllä kunnes kastike on paksuuntunut.
3. Ota pannu liedeltä ja raasta pecorino joukkoon. Sekoita, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Lusikoi lautaselle ja valuta päälle oliiviöljyä. Tämä annos vaatii scarpettan eli sen ihanan leipäpalan, jolla pyyhkiä kastike viimeistä tippaa myöten