Punaherukkakookoskakku

Punaherukkaa, ruskistettua voita, valkosuklaata ja kookosta. Kehiteltiin Tepon kanssa tällainen herkkukakku jonka pohjana käytettiin @fredriksfika :n valkosuklaamutakakku-ohjetta. Tosi hyvää (ja makeeta).

Punaherukkakookoskakku

150 g voita
150 g valkosuklaata
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
4 dl punaherukoita

Kookoscrumble
100 g kookoshiutaleita
25 g voita
1 dl ruokosokeria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen (tasalämpö).

2. Voitele ja jauhota 24 cm irtopohjavuoka.

3. Ruskista voi kattilassa kullanruskeaksi anna jäähtyä hetki ja lisää pilkottu valkosuklaa. Kun suklaa on sulanut sekoita joukkoon sokeri ja munat, yksi kerrallaan.

4. Lisää lopuksi jauhot ja puolet punaherukoista. Kaada taikina vuokaan ja ripottele loput marjat päälle.

5. Lisää kasariin voi, kookoshiutaleet ja ruokosokeri ja sekoita kunnes voi on sulanut. Ripottele kakun päälle ja paista uunissa 30-35 min kunnes kakku on kypsä.

6. Anna jäähtyä ja nauti. Ihanaa myös jääkaappikylmänä.

Edellinen
Edellinen

Tepon kanelikierteet

Seuraava
Seuraava

Kantarellirisotto