Suolalakutoffee

Tässä tulee meidän unelmien joulukarkki, ihanan venyvä suolalakutoffee. Et ehkä tiennyt, että me Bellat ollaan virallisia Suomen salmiakkiyhdistyksen jäseniä. Tämä antaa meidän mielestä mandaatin kutsua itseämme salmiakki ja -lakuasiantuntijoiksi. ;) Joten uskokaa kun kerromme, että nää karkit on aivan next level taivaallisia! Sellaisia, joita saa ostaa ruotsalaisista herkkukapoista isolla setelillä. Jos omistat lämpömittarin on toffeen teko lastenleikkiä, jos et niin suosittelemme muutenkin sellaisen hankintaa (vink-vink joulupukki). Toffee on 124-asteessa pehmeän venyvää, 130-astetta lähentyessä siitä tulee tulee kovempaa. Tällaisen pussillisen antaminen lakunystävälle on ihanin mahdollinen joululahja. Kurkkaa resepti tästä alta tai saitilta.

4 dl kuohukermaa
4 dl sokeria
4 rkl glukoosisiirappia
2 pötköä lakrisalia
1 dl raakalakritsijauhetta
30 g pehmeää voita
1-2tl merisuolahiutaleita

1. Jauha lakrisalit hienoksi jauheeksi morttelissa tai blenderissä. Lisää kattilaan raakalakritsijauheen ja sokerin kanssa. Painele kaikki kokkareet tasaiseksi. 
2. Sekoita joukkoon kerma vähän kerrallaan kunnes seos on tasaista. Lisää glykoosisiirappi. 
3. Keitä seosta keskilämmöllä n. 20min kunnes se kuplii voimakkaasti ja paksuuntuu selvästi. Jos omistat lämpömittarin on toffee valmis 124-asteisena.
4. Tee pisaratesti, kaada tippa toffeeta lasiin kylmään veteen. Jos saat pyöritettyä siitä pallon, on toffee valmis. Käännä lämpö pois ja sekoita joukkoon pehmeä voi. 
5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minulla oli kaksi 13x17cm kokoista vuokaa, mutta mitä laakeampi vuoka, sen matalampia toffeita.
6. Ripottele pinnalle merisuolahiutaleet ja anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä n. 6h.
7. Leikkaa toffeet veitsellä tai saksilla joko pötköiksi tai pienemmiksi paloiksi ja kääri leivinpaperiin. (huom! toffeet tarttuu voipaperiin joten vältä sitä).

Säilytä jääkaapissa.

Edellinen
Edellinen

Joulusalaatti

Seuraava
Seuraava

Ribollita - toscanalainen kasvismuhennos