suklaakakku & kahvi
Mainos: @wilfasuomi Leivotaan ihana suklaakakku ja keitetään sille kaveriksi täydellinen suodatinkahvi. Kuohkeassa suklaakakussa on tryffeliltä maistuva kuorrute ja se on aivan super helppo ja nopea valmistaa. Tää on täydellinen kakku leipoa aina kun pannuun jää kupin verran kahvia. Kahvi korostaa suklaan makua ilman, että se maistuu lopputuloksessa. Meillä on ollut vuosia käytössä Wilfan uniform-kahvimylly sekä Svart Performance-kahvinkeitin —sankarit, jotka pitää meidän arjen raiteillaan. Kurkkaa alta viisi vinkkiä täydelliseen kahviin:
Kahvisuklaakakku
n. 31x20cm vuoka
1 dl ruokosokeria
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaota
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl vaniljauutetta
2/3 dl mietoa kasviöljyä (esim. rypsi)
2 dl kylmää kahvia
Kuorrute
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
50g pehmeää voita
2dl kuohukermaa
sormisuolaa
1. Lämmitä uuni 175c.
2. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää nestemäiset ja sekoita tasaiseksi. Laita uunin keskitasolle 35min.
3. Valmista kuorrute. Rouhi suklaa pieneksi ja laita pehmeän voin kanssa. Kiehauta kerma höyryäväksi ja kaada suklaan ja voin päälle. Anna seistä minuutti ja vatkaa sitten seosta kunnes suklaa ja voi on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jäähdytä seos esimerkiksi jääkaapissa. Se paksuuntuu jäähtyessään.
4. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle merisuolahiutaleita.
Näin keität täydellisen suodatinkahvin.
1. Varmista, että kahvinkeitin on puhdas. Suorita kalkinpoisto säännöllisesti.
2. Jauha pavut itse. Kahvin aromista jopa puolet häviää jo 15 min kuluessa jauhamisesta. Myllyn kansi on vaaka ja tarvittava kahvin grammamäärä lukee vesisäiliön mitta-asteikossa. Vaa’an avulla varmistat, että kahvia on juuri oikea määrä suhteessa veteen. (60g per 1 litra)
3. Kahvigurut neuvovat huuhtelemaan suodatinpaperin sillä siitä irtoaa paperin makua kahviin.
4. Valmiista kahvikupista 98,5% on vettä. Käytä siis aina raikasta, kylmää vettä. Wilfan keittimessä nerokkainta on irrotettava vesisäiliö, johon veden voi lisätä suoraan hanasta.
5. Kahvin optimaalinen lämpötila on n. 95 astetta ja ideaali uuttoaika on n. 4-6 minuuttia. Säädä uuttoaikaa keitettävän kahvin mukaan