kanelikierre-pannarit
Tässä tulee Bella Brunch Clubilla nautitut kanelikierre-pannarit. Idea on bongattu TikTokista, täyte Tepon kanelikierteistä (& pannkaks receptet från @chipstillfrukost).
kanelikierre-pannarit
-10 pannaria
1 muna
2 rkl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
sipaus suolaa
1 dl piimää tai (kaura)maitoa
2 rkl sitruunamehua
(loraus vaniljauutetta)
Täyte
2 rkl voisulaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
ripaus merisuolahiutaleita
2 rkl pannaritaikinaa
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita kupissa piimä/maito, sitruunamehu ja vaniljauute. Vatkaa kananmunaa ja sokeria sähkövatkaimella usean minuutin ajan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Kaada kuivat ainekset joukkoon ja sekoita käännellen samalla kun lisäät piimäseoksen. Älä sekoita liikaa ettei jauhoista muodostu sitkoa = pannareista tulee kuivia. Laita taikina sivuun 15-30 minuutiksi. Sekoita kanelitäytteen ainekset kulhossa ja lusikoi pannaritäytettä sekaan. Kaada seos pursotuspussiin. Lisää voita lämpimälle pannulle ja lusikoi pannaritaikinaa koloihin ( taikina kohoaa kypsyessään joten älä tee liian isoja). Tasoita tarvittaessa lusikalla. Pursota kanelitäyte spiraaliksi pinnalle. Paista keskilämmöllä kunnes pinnalle muodostuu kuplia ja käännä. Nauti voinokareen ja vaahterasiirapin kanssa.