Kesäkurpitsapasta
Ajateltiin jatkossa jakaa teille meidän podinauhoituksen jälkeinen lounaskokkailu. Silloin on yleensä kiljuva nälkä kun ollaan puhuttu tunti ruoasta ja pitää saada jotain todella nopeasti pöytään. Tällä viikolla ollaan vielä henkisesti Italiassa joten tehtiin Kian lounasvuorolla kesäkurpitsapastaa. Resepti bongattiin Stanley Tuccin ruokaohjelmasta jossa hän nimesi sen parhaaksi pastaksi ikinä. Voidaan todeta, ettei herra ollut ihan väärässä. NAM!!
Italialaisen ruokafilosofian ydin on yksinkertaisissa resepteissä, sellaisissa jossa korostetaan raaka-aineen omaa makua ja tässä ruoassa se toteutui täysin, hurraa! Kesäkurpitsaa, valkosipulia, voita, parmesaania, sitruunankuorta, mustapippuria ja spagettia. Ootte toivonut pidempiä videoita joten tässä 8 minsan setti. Mitäs sanotte, riittääkö kärsivällisyys?
Kesäkurpitsapasta
-4:lle
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
50g parmesaania raastettuna
2 rkl voita
1/2 luomusitruunan kuori
mustapippuria
350 g spagettia
1. Laita pastan vesi kiehumaan ja suolaa reilusti. Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla, juustohöylällä tai veitsellä ohuen ohueksi.
2. Lisää pannulle tai kasariin oliiviöljyä niin, että pohja peittyy. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja lisää öljyyn. Nosta 1/4 osa kesäkurpitsasta pannulle ja paista kunnes kesäkurpitsa on saanut väriä ja mennyt kasaan. Nosta lastalla lautaselle ja lisää seuraava erä pannulle. Jatka näin kunnes kaikki kesäkurpitsat on paistettu.
3. Laita spagetti kiehumaan.
4. Nappaa valkosipulit pois pannulta ja lisää kaikki paistetut kesäkurpitsat takaisin. Lisää kaksi kauhallista pastan keitinvettä ja keitä kunnes vesi on melkein kokonaan haihtunut. Nosta napakat al dente spagetit pannulle ja lisää pieni kauhallinen keitinvettä. Keitä muutama minuutti kuumalla lämmöllä kunnes pasta on kypsää ja vesi melkein haihtunut.
5. Ota pannu pois levyltä ja raasta joukkoon sitruunankuori. Lisää nokare voita ja parmesaani ja rouhi päälle mustapippuria. Heiluttele pannua ja sekoita lastalla rivakasti niin, että voi ja juusto sulaa ja muodostaa kastikkeen. Tarjoa heti.