Spicy Cashew -soosi
Hot damn mikä soosirakkaus. Petra vei mut nykissä asuessaan omaan vakkari salaattiraflaan Sweet Green:iin. Olen siitä lähtien yrittänyt replikoida raflan TAIVAALLISTA spicy cashewsoosia kotona. Ja sit hupskeikkaa tiktokin algoritmit heitti alkuperäisen ohjeen ruutuun.
Tässä siis Sweet Greenin kuuluisa, erittäin koukuttava ja äärettömän herkullinen Spicy Cashew -soosi. Tätä purkillinen jääkaappiin ja elämänlaatu paranee heti ainakin pikkusen. Soosi sopii kaikkeen. Me sekoitettiin se salaattiin jossa oli paahdettua kukka- ja parsakaalia, hierottua musta- ja lehtikaalia, keitettyä jyvä-siemensekoitusta ja paahdettuja marcona-manteleita. Päälle fetaa tai bufalaa.
Spicy Cashew -soosi
3/4 dl cashew-voita*
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 rkl (paahd) seesamiöljyä
1 rkl limen mehua
1 rkl chilihiutaleita
1-2 tl* suolaa (oman maun mukaan)
1,5 rkl raastettua valkosipulia( säädä määrää oman maun mukaan)
1,5 rkl raastettua inkivääriä
kourallinen tuoretta korianteria (puuttui meiltä)
loraus vettä
1. Sekoita kaikki ainekset blenderissä sileäksi kastikkeeksi ja notkista tarvittaessa vedellä.
*cashewvoita voit tehdä myös jauhamalla yön yli luotetut cashewpähkinät suolan kanssa tehokkaassa blenderissä hienoksi. Supertehokkaan blenderin omaava voi skippaa liotuksen ja paahtaa ensin pähkinät, nam!