Risotto Verde

Nyt opetellaan täydellisen risoton salat! IGTV-videolla opit myös elämää (tai ainakin risottoa) mullistavan uuden lempisanasi ja valmistustekniikan eli ”mantecare”. 🥰 Tässä kevätversiossa täyteläisen risoton sekaan käännetään raikas vihersose mutta samaa reseptiä voit soveltaa mille tahansa raaka-aineelle. Kesällä tomaattia, syksyllä sienisosetta ja talvella kurpitsaa.

KIA01372.jpeg

Kahdelle nälkäiselle tai neljälle välirisotoksi.

200g carnaroli-riisiä
4dl vihersosetta (resepti alla)
1 shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5dl valkoviiniä
~ 1 l kasvislientä
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu ja kuori
50g voita
50g parmesaania

koristeluun: öljyssä paistettuja parsannuppuja ja salvianlehtiä.

1. Lämmitä kasvisliemi kattilassa ja pidä lämpimänä esimerkiksi termoksessa.
2. Hienonna shalottisipuli ja kuullota hetki pannulla oliiviöljyssä.
3. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja riisi ja paista muutaman minuutin ajan läpikuultavaksi.
4. Lisää valkoviini.
5. Kun viini on haihtunut voit alkaa lisäämään kasvislientä loraus kerrallaan kunnes liemi on melkein haihtunut riisiin. Jatka näin kunnes riisi on al’dente. (n. 20min)
6. Sekoita joukkoon vihersose ja sitruunan mehu sekä -kuori.
7. Sitten tärkeimmän vaiheen kimppuun eli ”mantecare”. Sammuta levyja ala lisäämään risottoon kylmää kuutioitua voita pala kerrallaan samalla rivakasti sekoittaen. Tämä rikkoo riisin vapauttaen tärkkelystä joka voihin sekoitettuna tekee risotosta upean kuohkean ja täyteläisen.
8. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja rouhi päälle mustapippuria.
9. Nosta risotto lautaselle ja levitä se tasaiseksi lyömällä lautasen pohjaa muutaman kerran napakasti kämmenellä.
10. Tarjoile oliiviöljyssä paistettujen parsan-nuppujen, kokonaisen paistetun rapean mustakaalin, paistettujen kampasimpukoiden tai langustinin kassa.

Vihersose
1 parsanippu
iso kourallinen mustakaalia
Iso kourallinen pinaattia
100g pakasteherneitä
1 fenkoli
5 lehteä karhunlaukkaa

1. Napsauta parsoista puumaiset kannat pois ja nappaa kauniit nuput koristelua varten. Pilko parsat ja fenkoli.
2. Keitä parsoja suolatussa vedessä 2 minuuttia. Lisää veteen fenkoli ja keitä 2min. Lisää lopuksi mustakaalit, pinaatit, pakasteherneet ja karhunlaukat ja keitä minuutti.
3. Nappaa desi keitinvettä talteen ja siivilöi.
4. Kaada vihannekset hetkeksi kylmään veteen, siivilöi ja soseuta blenderissä. Notkista sose tarvittaessa keitinvedellä.

KIA01035.jpeg
Edellinen
Edellinen

Sitruunarahkapullat

Seuraava
Seuraava

Grön tribuuttimunat