Grön tribuuttimunat

Yksi vuoden parhaista annoksista syötiin Grönissä tammikuussa. Heinäpesän keskellä oli kananmuna, jonka sisältä lusikoitiin hapanjuurileivälle silkkisen pehmeää munakokkelia ja lohenmätiä. Tiesin että tämä resepti on selvitettävä.

Kiitos Toni Kostian kun raotit taas reseptikirjaasi. Resepti tähän michelin-tasoiseen, pääsiäisen upeimpaan alkuruokaan löytyy nyt saitilla. Lohenmätiä*, kermaista munakokkelia ja vinegretti ruskistetusta voista, pikkelöidyistä sinapinsiemenistä ja suolasitruunasta.

*Antibioottivapaata lohemätiä saa 250g pakastepakkaukssa Tukkutorin kalasta. Tämä mäti on uskomattoman raikasta, sellaista osterimaisen merellistä ja ero kirjolohenmätiin on valtava.

IMG_3995.jpeg

2:lle

1 luomumunaa
15g voita
15g kuohukermaa
suolaa&mustapippuria
30g lohenmätiä

vinegretti
30g ruskistettua voita
1tl pikkelöityjä sinapinsiemeniä*
1tl suolasäilöttyä sitruunaa kuutioina

1. Riko kananmuna ”lakkipainotteisesti” ja leikkaa pienillä saksilla hellävaraisesti reuna tasaiseksi. Huuhtele ja kuivaa.
2. Ruskista voi ja kuori vaahto pinnalta.
3. Kuutioi pieneksi pala säilöttyä sitruunaa, valuta siivilässä pikkelöidyt sinapinsiemenet ja sekoita molemmat ruskistetun voin kanssa vinegretiksi.
4. Vatkaa kevyesti luomumuna, kerma ja sulatettu voi keskenään ja paista pannulla matalassa lämmössä kermaiseksi kokkeliksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Täytä kananmunankuori munakokkelilla, lusikoi päälle n. teelusikallinen vinegrettiä ja reilu teelusikka lohenmätiä.

* Pikkelöidyt sinapinsiemenet
pieni purkki

100g sinapinsiemeniä
1/2dl etikkaa
1dl sokeria
1,5dl vettä

1. Ryöppää sinapinsiemenistä ensin liika sinappihappo pois.
2. Kaada siemenet kiehuvaan veteen ja siivilöi kylmällä vedellä.
3. Toista 3-5 kertaa, kunnes sinapin terävin kärki on poissa.
4. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi.
5. Kaada sinapinsiemenet joukkoon ja säilytä lasipurkissa jääkaapissa.

IMG_4062.jpeg
Edellinen
Edellinen

Risotto Verde

Seuraava
Seuraava

Oeuf cocotte -uunimunat