Retiisikasvimaa

Retiisit kasvimaalla. Helppo, nopea ja hauska alkuruoka tai pieni purtava cocktailien kanssa aperitivolle.

Retiisikasvimaa

Rakenna laakeaan matalaan lasikulhoon tai esimerkiksi juomalaseihin. Lusikoi pohjalle aiolia, sitten öljyssä rapeaksi paistettua saaristolaisleipämurua ja asettele lopuksi jäävedessä rapsakoituneet retiisit päälle. Osta aioli valmiina, sekoita kaupan majoneesiin raastettua valkosipulia tai tee itse:

Helppo aioli
1,5 dl rypsiöljyä
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä

1. Hienonna valkosipuli ja laita kapeaan astiaan keltuaisten, sitruunamehun, mustapippurin ja sinapin kanssa. 

2. Laita sauvasekoitin pohjalle, käynnistä ja sekoita ainekset keskenään. Lisää sitten öljy ohuena nauhana kunnes seos on paksua. 

3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.

Edellinen
Edellinen

Skagenpiirakka

Seuraava
Seuraava

Semifreddo mansikoilla, raparperilla ja kekseillä