Raparper-pistaasitiramisu
Raparperi-pistaasitiramisu oli visio joka osoittautui täydelliseksi kesäjälkkäriksi!! Herkkukaupasta alkukeväästä löytynyt pistaasitahna on odotellut kärsivällisesti kaapissa raparperisesonkia. Tiramisusta löytyy savoiardi-keksien lisäksi kuohkeaa pistaasitahnalla maustettua mascarponevaahtoa ja kirpsakkaa haudutettua raparperia. Päällä pistaastikrokanttia ja kandeerattuja syötäviä kukkia. Superherkullista ja helppoa!
Raparperi-pistaasitiramisu
8-10:lle
5 kananmunaa
500 g mascarponea
2 dl sokeria
300g (1,5 pkt) savoiardi keksejä
1 l raparperia (n. 5 vartta)
100 g pistaasitahnaa + 3 rkl koristeluun
2 sitruunaa
4 cl cointreauta
n. 50 g kuorettomia pistaaseja
1. Pilko raparperit viipaleiksi ja keitä vesitilkan ja 0,5dl sokerin kanssa n. 5 min kunnes raparperit on pehmeitä mutta ei vielä täysin sosetta. Jäähdytä.
2. Erottele kananmunat huolellisesti ja vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita 0,5dl sokeria joukkoon vähän kerrallaan.
3. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja 0,5dl sokeria kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon pistaasitahna ja mascarpone. Käännä lopuksi varovasti valkuaisvaahto joukkoon jotta kuohkeus säilyy.
4. Purista sitruunanmehu ja mausta cointreaulla.
5. Kasaa tiramisu korkeareunaiseen vuokaan. Levitä pohjalle ohut kerros mascarponevaahtoa ja lusikoi päälle raparperia. Kasta keksit sitruunamehu-cointreaussa nopeasti ja levitä pohjalle. Jatka näin ainakin kaksi kerrosta keksejä ja levitä päällimmäiseksi vaahtoa.
6. Koristele pinta roiskimalla päälle raparperisosetta ja pistaasitahnaa ja vedä pienellä veitsellä marmorikuvio.
7. Peitä kelmulla ja anna levätä kylmässä vähintään 6h. Voit valmistaa tiramisun vuorokautta ennen.
8. Valmista pistaasikrokantti. Sulata 0,5dl sokeria pienessä kasarissa ja keitä kunnes se on kullanruskeaa. Voit pyöritellä kasaria mutta älä sekoita ettei sokeri kiteydy. Kaada pistaasit joukkoon ja levitä heti leivinpaperille ohueksi kerrokseksi. Anna kovettua ja murra pieneksi.
9. Koristele pinta pistaasikrokantilla ka esim kandeeratuilla kukilla. (Ohje instassa)