Raparperi-jogurttikakku blenderissä
Mainos: Wilfa
KAKKUA BLENDERISSÄ - pieni ajatus joka osoittautui jättimenestykseksi💘
Tämän helpommaksi ei kakun leipominen enää mene. Perinteinen ranskalainen jogurttikakku surautetaan tehosekoittimessa muutamassa minuutissa. Herkullisen ja kostean kakun salaisuus on taikinaan upotettu jogurtti, oliiviöljy, sitruuna ja raparperi. Parasta reseptissä on, että kakku vain paranee jääkaapissa ja on herkkua myös kylmänä. Me bellat syödään tätä mieluiten aamiaiseksi laiturinnokassa mökillä mutta kakku maistuu ihanalta myös lounaalla, keskellä päivää, illallisen jälkkärinä ja iltapalana.
30 cm leipävuoka ( 1,9 l)
Kakkutaikina
2 dl paksua jogurttia
1 dl oliiviöljyä
1 iso luomusitruuna (0,5dl mehua)
2,5 dl sokeria
½ tl suolaa
3 munaa
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Raparperi
n. 400g raparperia
½ dl + 2 rkl sokeria
1 sitruuna
Tarjoiluun: tomusokeria, kuohukermaa tai jogurttia
1. Valmista kakku tehosekoittimessa neljän lisäyksen taktiikalla. Surauta ensin jogurtti, oliiviöljy, raastettu sitruunankuori ja mehu. Lisää sitten sokeri ja suola ja surauta muutaman kerran. Sitten kananmunat ja surautus.
2. Sekoita kulhossa vehnäjauho, sooda ja leivinjauhe ja lisää kannuun. Surauta vain sen verran että taikinasta tulee tasainen, muutama painallus riittää.
3. Anna kakkutaikinan seistä tehosekoittimessa sen aikaa kun käsittelet raparperit.
4. Voitele leipävuoka huolellisesti, käännä se ja mittaa pohjasta raparperilla pituus. Leikkaa n. 2 varren verran raparperia sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise palat pituussuunnassa. Lisää raparperit kulhoon ja sekoita joukkoon loraus sitruunanmehua ja 2rkl sokeria. Anna maustua raparperikompotin keittämisen ajan.
5. Leikkaa loput raparperit pieniksi paloiksi ja lisää kasariin pienen vesitilkan (0,25dl) ja ½ dl sokerin kanssa. Keitä n. 5 minuutin ajan kunnes raparperit ovat pehmenneet mutta eivät ole vielä sosetta. Ota liedeltä.
6. Asettele raa’at raparperit vuoan pohjalle lomittain leikkuupinta ylöspäin.
7. Kaada kupliva ja kuohkea kakkutaikina raparperien päälle.
8. Lusikoi pinnalle nokareita raparperisosetta (n. 2dl verran) ja vedä pienellä veitsellä pintaa niin että saat kauniin marmorikuvion. Huom! Älä lusikoi nestettä mukaan vaan jäähdytä se ja sekoita vaikka vichyn kanssa ihanaksi juomaksi
9. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla.
10. Anna jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ja vedä sitten veitsellä irti reunoilta.
11. Kumoa kakku vadin avulla ja ripottele päälle tomusokeria. Nauti sellaisenaan tai löysän kermavaahdon kera.
PS. Kakku vain paranee jääkaapissa ja maistuu ihanalta kylmänä sitruunalla maustetun jogurttinokareen kera.
Näin onnistut:
- Valmistimme kaksi kakkua eri raparpereista. Kotimaisesta irtosi nestettä todella paljon enemmän joten kun keität kompotin keitä vain sen verran että raparperit pehmenevät jotta saat lusikoitua palat kakkuun ilman nestettä.
- Surauta vain sen verran kun tarvitsee, muutama lyhyt pulssaus. Näin taikina pysyy kuohkeana.
- Anna taikinan levätä tehosekoittimessa heti jotta pinnasta tulee kupliva ja kuohkea.
Wilfan Power Fuel tehosekoittimessa on kaikki mitä Bellat voi toivoa blenderiltä. Se murskaa pähkinät, vihannekset, jäiset marjat ja jääpalat. Sillä voi valmistaa smoothiet, mehut, sorbetit, kastikkeet ja pähkinävoit. Petra (ja Pancho myös pian) on erityisen iloinen blenderin suuresta väännöstä sillä vihannesten soseuttamisen lisäksi se myös lämmittää soseen.
Keitto-ohjelmassa laitetaan pilkotut raa’at vihannekset ja esim kikherneet mausteiden ja kasvisliemen kanssa kannuun, laitetaan painin kiinni ja käynnistetään ohjelma. Keiton lämpötilan voi tarkistaa painimen päässä olevasta digitaalisesta lämpömittarista. WOW!
Keitto-ohjelman lisäksi tehosekoittimessa on kaksi esiasennettua ohjelmaa: smoothie ja kuitupitoinen vihannesjuoma. Kannu on erittäin kestävää, BPA-vapaata muovia, joka kestää jopa 100 asteista kuumuutta. Ja mikä parasta, kannun muotoilun vuoksi se on erittäin helppo pestä.
.
Mitä kaikkea voit tehdä blenderillä kakun lisäksi?
Hileisiä cocktaileja - margarita, piña colada
Keittoja - kylmiä kuten Kuurnan kurkkukeitto tai kesäklassikko gazpacho tai kuumia sosekeittoja
Emulsiokastikkeita - Hollandaise, bearnaise, aioli, majoneesi
Smoothieita, N'ice creamejä ja pirtelöitä
Kastikkeita - erityisen kätevä kermaisiin cashew-pohjaisiin sooseihin
Lettu- ja pannaritaikinoita
Pähkinämaitoa ja -voita
Ja lopuksi elämää helpottava vinkki. Pese. Blenderi. Heti
1. Laita kannun pohjalle lämmintä vettä ja pieni tippa astianpesuainetta.
2. Blendaa kunnes kannu on puhdas reunoilta.
3. Kaada neste pois, huuhtele ja kuivaa
Wilfa ❤️ Bella Table
Wilfa on vuonna 1948 perustettu norjalaisomisteinen pienkodinkoneisiin keskittynyt perheyritys, jonka visiona on tarjota erinomaisia arjen kokemuksia ja laadukkaita, kestäviä tuotteita kotiin. Vuoden 2021 aikana tulemme tekemään paljon helppoja ja inspiroivia reseptejä blenderin lisäksi myös mm. Wilfan jäätelökoneella ja monitoimikoneella.