Ranskalainen päärynäsuklaatorttu
Bravuuriresepti-juttusarjassa jaetaan meidän ystävien hyväksi havaittuja reseptejä. Ensimmäisenä vuorossa on tämä taivaallinen päärynätorttu a’la @armi_toivanen . Lehtitaikinaa, tummaa suklaata, päärynää ja frangipane-mantelikreemiä. Hienostunut ja järjettömän herkullinen huusi meidän Bella-raati yhteen ääneen. 😍
”Ranskalaisen ystäväni, Jordanen äiti teki tätä jälkiruoaksi kun olin 15 vuotiaana heidän perheessään oppilasvaihdossa Montargisissa. Aivan ihanaa, veikkaan että tykkäätte”
Ranskalainen päärynäsuklaatorttu
1 iso lehtitaikinalevy
100 g tummaa suklaata
100 g voita
100 g sokeria
125 g mantelijauhetta
2 munaa
ripaus suolaa
4 pientä päärynää
1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan huoneenlämpöön pari tuntia ennen.
2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi (tasalämpö).
3. Sulata voi ja kaada sekoituskulhoon. Lisää sokeri, ripaus suolaa ja mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
4. Kauli lehtitaikina jauhotetulla pöydällä piirakkavuoan kokoiseksi ja pingota vuokaan.
5. Sulata suklaa mikrossa ja levitä tasaisesti piirakkataikinan päälle.
6. Leikkaa päärynät puoliksi ja poista kannat ja siemenkota. Leikkaa pitkittäin viuhkan malliseksi niin, että päärynä pysyy kapeimmasta kohdasta kasassa. Levitä viuhkat lomittain suklaan päälle leikkuupinta alaspäin.
7. Kaada frangipane-kreemi päälle ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min.
8. Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria.
9. Nauti sellaisenaan tai löysäksi vatkatut kermavaahdon kanssa. Ihanaa!!
Bravuurireseptejä voi lähettää meille suoraan inboxiin josta parhaat laitetaan tänne jakoon. Mitä tulee salaisiin resepteihin niin sellaista käsitettä ei meillä päin tunneta.