Mausteinen omenakakku

Kaupallinen yhteistyö & resepti: Wilfa.
Tämä mausteinen omenakakku on kaikkea mitä kakulta voi toivoa. Rapeaksi karamellisoitunut kuori, mausteinen ja mehevä sisus ja päällä hapokasta ja pehmeää omppua. Leivonta ja varsinkin extempore sellainen on lisääntynyt merkittävästi meidän keittiön MVP:n eli Wilfan ProBakerin ansiosta. Kakkutaikinat, piirakkapohjat, marenki ja tiramisu valmistuu kuin itsekseen. Ranteita säästävä koneen järjetön vääntö on erityisen ilahduttava kaikissa sitkoisissa taikinoissa kuten bageleissa, pullassa ja pizzapohjassa.

Jos etsit vielä pitkäikäistä bestistä keittiöön voidaan lämpimästi suositella ProBakeria. Siinä on 5 vuoden laitetakuu ja 10 vuoden moottoritakuu. (ja pitkä lista huippuominaisuuksia).

Mausteinen omenakakku

-taikina-
250g pehmeää voita
250g sokeria (puolet ruokosokeria)
3 kananmunaa
1 luomu sitruunan kuori
200g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl inkivääriä
1-2 tl merisuolahiutaleita

-päälle-
3 isoa omenaa (600g)
1/2 sitruuna
3 rkl ruokosokeria

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki lisäysten välissä. Raasta joukkoon sitruunan keltainen kuoriosa.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa ja lisää sitten taikinaan vähän kerrallaan ja vatkaa hetki kunnes taikina on tasaista.
3. Lämmitä uuni 165c (kiertoilma).
4. Voitele 23cm irtopohjavuoka ja levitä taikina vuokaan tasaisesti.
5. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa isoiksi n. 2,5cm kokoisiksi kuutioiksi. Purista päälle sitruunanmehu ja laita omenakuutiot kakkupohjan päälle. Ripottele päälle ruokosokeri.
6. Paista keskitasolla n. 45-50 min kunnes kakku on kypsä ja tikku tulee ulos puhtaana. Anna jäähtyä hetki ja nauti haaleana . Kakku säilyy kelmuun peitettynä huoneenlämmössä useita päiviä herkullisena.

Edellinen
Edellinen

Ranskalainen päärynäsuklaatorttu

Seuraava
Seuraava

Lähi-idän kurpitsasalaatti