Lähi-idän kurpitsasalaatti

Syksyn ihanin kurpitsasalaatti Lähi-idän mauilla. Tää ihana salaattivati syntyi siitä, mitä keittiöllä oli ja matkasi mun sylissä Petran luokse arkidinnerille. Salvia-valkosipuliöljyllä hierottua paahdettua kurpitsaa voisin syödä sellaisenaan ensi kevääseen asti, TAIVAALLISTA!

Labneh on ihanaa hapokasta tuorejuustomaista valutettua jogurttia. Granaattiomenasiirappi tuo marjaista makeutta mm. salaattikastikkeisiin ja marinadeihin ja taateliviinietikka on ihanaa. Sumakki ja pul-biber chili on mun lempimausteet just nyt. Kaikki yllä olevat löytää lähi-idän ruokakaupasta esim Puotilan @alanyamarket1 :sta.

Lähi-idän kurpitsasalaatti
2:lle pääruuaksi tai 4:lle lisukkeeksi

1/2 (pienehkö) hokkaido-kurpitsa
5 salvianlehteä
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 punasikuri
1/2 granaattiomena
4 palloa labnehia
6 mustakaalin lehteä

-kastike-
4 rkl granaattiomenasiirappia
2 rkl taateliviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
1 valkosipulinkynsi
n. 0,5 dl oliiviöljyä
suolaa

Päälle: pul-biber chilihiutaleita ja sumakkia

1. Pese kurpitsa, halkaise, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Asettele uunipellille. Jauha morttelissa valkosipuli ja salvia tahnaksi ja lisää oliiviöljy. Hiero tahna kurpitsaviipaleiden päälle, mausta suolalla ja paahda 225-asteisessa uunissa (grilli+kiertoilma) kunnes pinta on paahtunut ja kurpitsa pehmeä. Ota kurpitsat pois uunista ja laske lämpö 150c (kiertoilma). 

2. Poista mustakaalin paksu lehtiruoti ja hiero lehdille oliiviöljyä. Laita uuniin n. 10min kunnes mustakaali on rapeaa. 

3. Revi punasikuri vadille, asettele päälle haaleat kurpitsat ja rapeat mustakaalit. Ripottele päälle granaattiomenansiemeniä ja murra labneh-pallot pienemmäksi. Rasta valkosipuli kulhoon, lisää joukkoon granaattiomenasiirappi ja viinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana samalla sekottaen kunnes rakenne on sopiva. Maista suolalla. Lorota salaattiin ja ripottele päälle pul-biber chilihiutaleita ja sumakkia.

Edellinen
Edellinen

Mausteinen omenakakku

Seuraava
Seuraava

Pikamelanzane