Pikamelanzane

Pikamelanzane saattaa hyvin olla sun uusi lemppari. Kehitimme lokakuun arjenpelastaja-reseptiksi nopeamman version klassisesta Italian melanzane alla parmigianasta. Munakoison puolikkaat paahdetaan pehmeäksi ja sisältö lusikoidaan purkkikirsikkatomaateista tehtyyn kastikkeeseen. Soosi takaisin munakoisoon, päälle mozzarellaa ja parmesaania ja uuniin kunnes pinta on kupliva. Perfetto!

Pikamelanzane
4:lle

600 g (4 pientä) munakoisoa
2 rkl oliviöljyä
1-2 tl suolaa

Kastike
400 g säilykekirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukku basilikaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 tl suolaa

Päälle:
1 mozzarellapallo
50 g parmesaania

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Pese ja halkaise munakoisot pitkittäin. Leikkaa puolikkaiden pintaan vinoristikko niin, ettei veitsi mene pohjan lapi. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle tasaisesti suolaa.

3. Paahda munakoisoja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

4. Valmista sillä välin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää säilyketomaatit ja hienonnettu basilika. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Pilko tomaatit lastan avulla ja anna kastikkeen porista hiljalleen, kunnes munakoisot ovat valmiita.

5. Ota munakoisot uunista ja koverra niiden sisältö lusikalla tomaattikastikkeeseen niin, ettei kuori mene rikki.

6. Lusikoi munakoiso-tomaattikastike takaisin munakoison puolikkaisiin. Revi päälle mozzarellaa ja raasta parmesaania.

7. Käännä uuni grilliasetukselle 250 asteeseen ja gratinoi munakoisoja uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja on kullanruskeaa.

Edellinen
Edellinen

Lähi-idän kurpitsasalaatti

Seuraava
Seuraava

Kesäkurpitsatortillat