Kesäkurpitsatortillat

Kesäkurpitsatortillat! Kesäkurpitsaa, parmesaania, kananmunaa ja ripaus suolaa - ei muuta. Tortillat valmistuu hetkessä ja maistuu ihanalta niin kylmänä kuin lämpimänä. Täytteeksi voi laittaa mitä vain. Meillä oli paistettuja kantarelleja, lehti- ja mustakaalia ja fetaa. Testaa esim tuoreen pinaatin, savulohen ja piparjuuriranskankerman kanssa. Ihana resepti tuli vastaan TikTokissa ja se taitaa olla alunperin @whiteonricecouple :n käsialaa.

Kesäkurpitsatortillat
8 tortillaa

800 g kesäkurpitsaa
1,5 tl suolaa
2 munaa
60 g parmesaania

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Nosta siivilään, ripottele tasaisesti päälle suola ja jätä vartiksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. 

2. Purista neste pois kesäkurpitsaraasteesta painamalla sitä siivilää vasten kunnes raaste on mahdollisimman kuivaa. Nesteen voit käyttää esim keiton pohjana. 

3. Siirrä kesäkurpitsa kulhoon ja lisää munat ja raastettu parmesaani. Sekoita. Nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille viisi n. 0,5dl kokoista nokaretta ja taputtele mahdollisimman ohueksi. Paista uunissa n. 15 min kunnes tortilla on ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten leivinpaperista. Laita seuraava pellillinen uuniin.

Tortillat säilyy useita päiviä jääkaapissa ja ne voi myös pakastaa. Laita leivinpaperi jokaisen letun väliin ja sitten ilmatiiviiseen pussiin

Edellinen
Edellinen

Pikamelanzane

Seuraava
Seuraava

Juuresrieskat