Juuresrieskat
Kaupallinen yhteistyö: Valio
Kun sulla pyörii hevi-laatikossa yksinäisiä juureksia tai vihanneksia, kaapissa on ranskankerman jämät, pari munaa ja jauhoja on sulla maailman ihanimmat juuresrieskat alle puolessa tunnissa. Miksi nää on niin ihania? Yhdessä rieskassa on yli desi juureksia, nam! Ne on helppo tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa ja mikä parasta, ne on aivan järjettömän herkullisia.
Juuresrieskat
5 dl juuresraastetta (esimerkiksi 1 rosamunda peruna, 1 porkkana ja 1 pieni kesäkurpitsa)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 kananmunaa
0,5 dl ranskankermaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruis- tai täysjyvävehnäjauhoja
(auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä)
1. Pese juurekset. Luomujuureksia ei tarvitse kuoria. Raasta karkeaksi. Kuullota juuresraaste pienessä määrässä öljyä pehmeäksi ja mausta suolalla.
2. Laita raaste kulhoon ja anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon kananmunat, ranskankerma ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
3. Lusikoi 9 kekoa leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele käsin n. 1,5 cm paksuiseksi rieskaksi. Pistä haarukalla reikiä pintaan ja ripottele halutessasi auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisessa kiertoilmauunissa n. 15 min kunnes rieskat on kullanruskeita ja rapeita. Nauti haaleana voin kanssa.