Punajuuripasta

Kaupallinen yhteistyö: @wilfasuomi
Tästä pinkistä punajuuripastasta tykkää kaikki, me luvataan! Blenderipastan syksy edition sisältää puolikiloa punajuuria, vähän mausteita ja rasian tuorejuustoa. Tämä pasta valmistuu samassa ajassa kun pasta kiehuu al denteksi, eli alle vartissa.

Punajuuripasta
4:lle

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
10 salvianlehteä
500 g kypsiä punajuuria
1 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
150 g valkosipuli & yrtit tuorejuustoa
400 g pastaa esim. rigatonia

1. Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen.

2. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä salvianlehtien kanssa hetki.

3. Kuutioi punajuuret ja lisää pannulle. Lisää loraus oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.

4. Lisää keskelle tuorejuusto ja muutama kauhallinen pastan keitinvettä. Keitä kunnes juusto on sulanut.

5. Kaada pannun sisältö tehosekoittimeen ja blendaa kunnes kastike on kuohkeaa ja sileää.

6. Valuta pasta ja siirrä tarjoilukulhoon. Kaada päälle punajuurikastike ja sekoita hyvin.

7. Koristele salvianlehdillä ja nauti!

Ps. Jos kaipaat lisää suolaa voit ripotella päälle suolahiutaleita tai raastaa parmesaania

Edellinen
Edellinen

Juuresrieskat

Seuraava
Seuraava

Pad Krapow Gai - paistettua thaibasilika-kanaa