Kurpitsagnocchit cacio e pepe

Kaupallinen yhteistyö & resepti: Fiskars

Pastaviikko huipentuu pastaan, jossa onnistuu kaikki, luvataan! 🎃🍂 Ihanat kurpitsagnocchit, ruskistetussa salviavoissa karamellisoituja kurpitsakuutioita ja samettinen cacio e pepe. TĂ€mĂ€n tĂ€ydellisempÀÀ yhdistelmÀÀ syksyyn ei ole.

MeidÀn rakastama Norden-sarja sai keittölle kavereita kun Fiskars julkaisi uuden All Steel -sarjan. MeidÀn lemppari on videossa vilahtava paistinkasari joka on valmistettu Suomessa 90 % kierrÀtetystÀ terÀksestÀ. Laakean pohjan ja syvien laitojen ansiosta kasarissa valmistuu tÀydellisesti esim. pastakastikkeet. Uusista veitsistÀ ihastuttiin erityisesti Santokuun, joka tuntuu painonsa ansiosta tukevalta kÀdessÀ.

Kurpitsagnoccit cacio e pepe 4:lle

1kg kurpitsaa esim. puolikas hokkaidoa (800g uuniin ja 200g kasariin)

250g vehnÀjauhoja

1 tl suolaa

50g voita

10 salvianlehteÀ

1/2 rkl vaahterasiirappia

150g pecorinoa

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1. Laita uuni 200-asteeseen.

2. Leikkaa kurpitsa ohuiksi viipaleiksi pellille. Ripottele pÀÀlle 1 tl suolaa. KypsennÀ uunissa 20 min tai kunnes kurpitsa on pehmeÀÀ.

3. Tee karamellisoitu kurpitsa sillÀ aikaa. Leikkaa muutama paksumpi viipale, kuori ja leikkaa kuutioiksi. Sulata voi kasarissa, lisÀÀ salvia ja ruskista hetki. LisÀÀ vaahterasiirappi ja kurpitsakuutiot ja paista kunnes kurpitsa on napakan kypsÀ.

4. Ota kurpitsat uunista ja anna jÀÀhtyÀ hetki. Poista kuoret ja soseuta haarukalla. LisÀÀ jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jauhoja tarvitset puolet soseen painoista, mitÀ vÀhemmÀn sitÀ pehmeÀmpi gnocchi. Taikina on löysÀÀ joten kÀytÀ kÀsissÀ ja pöydÀllÀ jauhoja. Leikkaa taikinan neljÀÀn osaan ja muotoile hellÀkÀtisesti n. 2 cm paksut pötköt. Ripottele pinnalle jauhoja.

5. Laita isoon kattilaan runsaasti hyvin suolattua vettÀ kiehumaan.

6. Valmista cacio e pepe. Paahda mustapippureita kuivalla kuumalla pannulla muutama minuutti, anna jÀÀhtyÀ hetki ja jauha morttelissa. Voit myös rouhia mustapippurin myllystÀ suoraan pannulle ja paahtaa hetken. Raasta pecorino kylmÀÀn kasariin tai pannuun ja lisÀÀ rouhittu mustapippuri. Ota desi kuumaa keitinvettÀ ja kaada joukkoon vÀhÀn kerrallaan koko ajan sekoittaen. VettÀ on tarpeeksi kun kastike on paksuhkoa ja tasaista. LisÀÀ joukkoon karamellisoidut kurpitsakuutiot.

7. Ota gnocchipötkö kÀteen ja leikkaa keittiösaksilla n. 1 cm paksuisia paloja suoraan kiehuvaan veteen. Gnocchit on valmiit kun ne nousee pinnalle, noin minuutin pÀÀstÀ. Kauho gnocchit suoraan kastikkeeseen, sekoita ja notkista tarvittaessa kauhallisella keitinvettÀ. Tarjoa heti.

Edellinen
Edellinen

Misomunakoiso

Seuraava
Seuraava

Ranskalainen pÀÀrynÀsuklaatorttu