Purjocarbonara & ’Nduja pangrattato

Olemme puhuneet usein podissa makujen tasapainosta ja tässä nyt järjettömän herkullinen malliesimerkki siitä. Pehmeäksi haudutetun purjon makeus, sardellin suolaisuus, luomumunan keltuaisen kermaisuus ja ’Nduja pangrattaton pikku potku. 🌶

* Sardelli ( englanniksi anchovy) on sardelli-niminen kala. Anjovis taas on mausteliemeen säilötty kilohaili, joka on tuttu mm. janssoninkiusauksesta.

** ’Nduja on Calabriasta kotoisin oleva tulinen, levitettävä salami joka tehdään rasvaisesta possusta ja peperoncino-chilistä.

*** Pangrattato tarkoittaa italiaksi korppujauhoa, joka tunnetaan ”köyhän miehen parmesaanina” leivänmurut (tai pankojauho) paistetaan oliiviöljyssä ja maustetaan esim. suolalla ja yrteillä.

KIA02005.jpeg

2:lle

1 purjo
1 valkosipulinkynsi
5 sardellifilettä
oliiviöljyä
luomumuna
200g spagettia
(keitinvettä)

’Nduja pangrattato
1dl hapanleivän muruja tai panko-korppujauhoa
1 rkl (tai maun mukaan) ’Nduja-levitettä
oliiviöljyä
lehtipersiljaa
parmesaania

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja paista oliiviöljyssä keski-lämmöllä pehmeäksi n. 10min. Lisää hienonnettu valkosipuli sardellifileet ja nosta lämpötilaa hieman, leikkaa lastalla kalat pienemmäksi niin että ne sulaa pannulle. Lisää toiseen pannuun oliiviöljy, ’nduja ja leivänmurut ja paista rapeaksi. Kaada kulhoon ja raasta joukkoon parmesaania ja lisää hienonnettu lehtipersilja. Keitä spaghetti hyvin suolatussa vedessä al dente, kaada kauhallinen keitinvettä pannulle purjon ja sardellin sekaan ja lisää spagetti. Riko kananmunan rakenne kulhossa, kaada spagetin sekaan ja sekoita voimakkaasti. Lisää lautasella spagetin päälle pangrattatoa, loraus oliiviöljyä ja muutama rouhaisu mustapippuria. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Pikkelöidyt jalapenot

Seuraava
Seuraava

Bellojen piparitaikina