Bellojen piparitaikina

Piparkakkutaikinan makuun tiivistyy monta lapsuusmuistoa. Se on aina maistunut parhaimmalta sellaisenaan, suoraan kattilasta lusikoituna, usein salassa äidiltä. On ne piparit paistettunakin hyviä kunhan taikinassa on kunnon määrä mausteita. Alla oleva ohje sopii sekä sellaisenaan syötäväksi, jolloin voit jättää leivinjauheen pois, tai paistamiseen.

bellatable_piparitaikina.JPG

Piparkakkutaikina

200g voita
2dl sokeria
2dl tummaa siirappia
1 1/2 rkl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua neilikkaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 tl jauhettua inkivääriä
2 munaa
9 dl - 1litra vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1. Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
2. Lisää paloiteltu voi ja sekoita hiljalleen kunnes seos on sulanut.
3. Anna jäähtyä noin 20min.
4. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
5. Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe.
6. Jos leivot taikinan piparkakuiksi, kannattaa sen antaa maustua jääkaapissa (suojaa kelmulla) seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa taikinan.
7. Paista piparkakut 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen piparkakkujen paksuudesta. Varo palamista!

PS. Vegaaniystävän mukaan munat voi hyvin korvata appelsiinimehulla, tätä me bellat eivät olla vielä testattu. Pomeranssinkuori on ihana mauste taikinassa, joten miksipä ei appelsiinimehukin sopisi hyvin joukkoon.

Edellinen
Edellinen

Purjocarbonara & ’Nduja pangrattato

Seuraava
Seuraava

Ihanat aamiaismuffinssit