Pavut & salottisipulivinegretti
Mainos: S-market
Kotimaisten papujen aika on täällä 💚 Napattiin kaupasta ihania papuja kolmessa eri värissä ja jaetaan nyt meidän lempiohje sekä vinkit miten kypsennät ne täydellisesti. Tämä vinegretti rapeasta salottisipulista on parasta mitä voit lusikoida papujen päälle. Kurkkaa alta ohje myös meidän ihanaan bistrosalaattiin.
Satokauden mukaan syöminen on sekä edullisempaa että herkullisempaa ja onneksi se on tehty nyt myös helpoksi. Meidän lähi S-marketin ensimmäisessä laarissa on rivissä kaikki vihannekset ja hedelmät jotka ovat parhaimmillaan juuri nyt. Papuja, kaalia, luumuja ja omenaa nyt. Seuraavaksi ihanat kurpitsat.
Täydellisesti kypsennetyt pavut
500g tuoreita papuja
3 litraa vettä
1 rkl karkeaa merisuolaa
1. Poista pavuista kovat kannat.
2. Valmistele jääkylpy. Lisää isoon kulhoon kylmää vettä ja muutama kourallinen jääpaloja.
2. Keitä kattilassa vesi ja lisää suola. Kaada pavut kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia kunnes ne on pehmenneet mutta on vielä napakat. Siivilöi vesi pois ja kaada pavut heti jääkylpyyn.
3. Anna seistä jäävedessä vinegretin valmistuksen ajan.
4. Kaada vesi pois ja taputtele pavut keittiöliinan sisällä kuiviksi.
5. Nosta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon shalottisipulivinegretti. Nauti sellaisenaan tai minkä tahansa lisukkeena.
Ps.. Jos haluat syödä pavut lämpimänä voit skipata jääkylvyn ja sekoittaa vinegretin suoraan joukkoon.
Shalottisipuli-vinegretti
5 pientä salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 rkl dijon sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
mustapippuria
3/4 dl mietoa neitsytoliiviöljyä
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1. Halkaise salottisipulit ja hienonna ohuiksi puoliympyröiksi.
2. Lisää pannulle oliiviöljyä, sipulit ja ripaus sokeria ja paista keskilämmöllä välillä sekoittaen kunnes sipulit on kullanruskeita ja rapeitaZ varo ettei sipulit pala.
3. Hienonna valkosipulit kulhoon ja lisää joukkoon sitruuna, sinappi, omenaviinietikka, sokeri, suola ja muutama rouhaisu mustapippuria.
4. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja lämmin rapea sipuli.
Bellojen bistrosalaatti
4:lle
1 pss frisée-salaattia
1 annos vinegrettipapuja
1 pkt prosciuttio-kinkkua
parmesaania
suolattuja ja paahdettuja manteleita
4 uppomunaa
1. Valmista rapea kinkku. Levitä prosciutto leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa n. 10-15min kunnes kinkku on rapea. Anna jäähtyä ja murra palasiksi.
2. Pese friséesalaatti ja linkoa kuivaksi.A
3. Viipaloi mantelit veitsellä ohueksi.
4. Valmista uppomunat. Kaada munat yksitellen, etikalla maustettuun kevyesti kiehuvaan veteen ja keitä n. 3,5 min. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.
5. Nosta lautaselle keko salaattia ja päälle vinegrettipapuja, rapeaa prosciuttoa ja mantelilastuja. Raasta parmesaania ja nosta päälle uppomuna. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla ja nauti.