Petran porkkanakakku

Kuinka syödä yli puoli kiloa vihanneksia päivässä? Enter: Petran porkkanakakku.🥕🎂Ihana, kostea ja mausteinen kaikkien suosikki muutamalla pikku yllärillä. Kakkunen pääsi viikonloppuna metsään mukaan yllärisynttäreille ja oli pähkinättömänä allergisillekin sopiva ja kätevä valmistaa suoraan pellille. Siitäkin helppo herkku että se paranee ajan kanssa, pohjan voi siis hyvin leipoa pari päivää etukäteen. Huomisen podijaksossa nro 59. lisää hehkutusta tästä klassikosta!🏆

IMG_0156.JPG

Petran porkkanakakku
{iso pellillinen}

Kakku:
700g raastettua porkkanaa
2,5 dl tummaa sokeria
1 dl keltaisia rusinoita
4 munaa
3,5 dl valkoista sokeria
7 dl vehnäjauhoja
2,5 dl rypsiöljyä
2 tl vaniljauutetta
140g ananasmurskaa
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
3 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua muskottipähkinää

Kuorrute:

400g tuorejuustoa
180g voita
1 tl vaniljauutetta
1 tl suolaa
10 dl tomusokeria

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi.

2. Yhdistä kulhossa porkkanaraaste, tumma sokeri ja rusinat.

3. Vuoraa korkeareunainen pelti (tai halutessasi 2 irtopohjavuokaa) leivinpaperilla ja voitele näitä kevyesti rypsiöljyllä.

4. Vatkaa isossa kulhossa munat sähkövatkaimella kunnes vaahto on kuohkeaa, lisää sokeri, öljy ja vaniljauute. 5. Valuta ananasmurskasta suurimmat nesteet ja lisää murska seokseen.

6. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, ruokasooda, suola ja mausteet ja lisää nämä munaseokseen.

7. Sekoita mukaan vielä sokeroitu rusinaporkkanaraaste, jätä suurimmat nesteet pois, mutta älä valuta.

8. Kaada taikina pellille tasaisesti ja paista 175 asteessa 35-45min tai kunnes hammastikkuun ei jää taikinaa. Anna viiletä ja valmista kuorrute.

9. Vatkaa tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi tehokkaasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa joukkoon vaniljauute ja suola. Sekoita vähitellen mukaan tomusokeri. Jatka vatkaamista pari minuuttia kunnes kuorrute on valmis.

10. Kuorruta kakku joko yhdellä kerroksella tai leikkaa kakku kahtia jolloin kuorrutus riittää väliin ja päälle.

Edellinen
Edellinen

Spelttivispipuuro

Seuraava
Seuraava

Pavut & salottisipulivinegretti