Kermainen tomaattikastike blenderissä
Mainos: Wilfa
Taivaallinen pastasoosi blenderissä🍅 Kia söi viisi vuotta sitten Milanossa kermaisen tomaattipastan, joka oli niin herkullista että oli palattava syömään se uudestaan. Tämä annos makunystyröillä lähdettiin luomaan tätä helppoa ja herkullista copy-cat reseptiä.
Tomaatit, sipulit ja valkosipuli vuokaan mausteiden kanssa, paahdetaan uunissa ja blendataan tehosekoittimessa tuoreen basilikan kanssa. Kastikkeeseen surautetaan joukkoon pastan keitinvettä ja kermaa ja kaadetaan lämpimänä suoraan kuuman pastan joukkoon. Päälle revitään basilikaa ja mozzarella ja ripotellaan halutessa chilihiutaleita tuomaan potkua. Kastikkeesta voi tehdä vegaanisen korvaamalla kerman kasvipohjaisella ja jättämällä mozzarellan pois.
Hieman vastaava annos on penne al baffo eli viiksipasta, johon tulee lisäksi pekonia. Tämä on ainoa pastakastike, johon italialaiset lorottavat kermaa. Nimi saattaa tulla siitä kun kermainen kastike jämähtää syöjänsä viiksiin. Tai italialaisesta sanonnasta ”da leccarsi i baffi” - niin hyvää että haluat nuolla viilkset puhtaaksi.
Kermainen tomaattikastike
4:lle
600g makeita tomaatteja (terttu- tai kirsikkatomaatteja)
2 keskikokoista sipulia
1 valkosipuli
pieni kourallinen tuoretta timjamia ja oreganoa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
25g voita pieninä kuutioina
~ 1tl sormisuolaa
1tl sokeria
mustapippuria
1 dl kuohukermaa (tai kaurakermaa)
400g kuivaa pastaa (esim paccheri tai penne)
1 pallo mozzarellaa
kourallinen basilikaa
1. Laita uuni 225 c (kiertoilma/ kiertoilma+grilli)
2. Laita leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan kokonaiset kirsikkatomaatit ja halkaistut terttutomaatit.
3. Viipaloi joukkoon sipulit ja halkaise kokonainen valkosipuli. Jos haluat vähemmän valkosipulia voit laittaa esim muutaman halkaistun kynnen.
4. Lorota päälle oliiviöljyä ja sherryviinietikkaa ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
5. Ripottele päälle voikuutiot, timjami ja oregano.
6. Paahda uunissa noin 30min.
7. Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa hyvin. 1 rkl karkeaa merisuolaa per litra vettä.
7. Poista haarukan avulla tomaattien tertut ja valkosipulin kuoret.
8. Kaada vuoan sisältö liemineen tehosekoittimeen ja lisää kourallinen basilikan lehtiä.
9. Surauta tasaiseksi ja lisää desi pastan keitinvettä ja kerma.
10. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (tai sokeria). Voit myös lisätä keitinvettä jos kastike on liian paksua.
11. Siivilöi al denteksi keitetty pasta, kaada kulhoon ja kaada kuuma kastike suoraan blenderistä päälle. Sekoita ja revi päälle tuoretta basilikaa ja mozzarellaa ja mausta halutessasi chilihiutaleilla. Nauti!
Blenderi on heittämällä keittiön monikäyttäisin sähkövempain. Kun saimme yhteistyön puitteissa Wilfalta kehutut Power Fuel blenderit heitimme itsellemme haasteen keksiä uusia arkea helpottavia reseptejä niitä hyödyntäen. Blenderikakusta on nyt jo tullut yksi meidän suosituimmista resepteistä ja samaa kikkaa voi hyödyntää kaikille vastaavanlaisille kakuille.
Power Fuel tehosekoittimessa ei ole lämpölevyä, mutta suuren nopeuden ansiosta ja keitto-esiasetuksen avulla se lämmittää kannun sisällön muutamassa minuutissa. Blenderillä voit valmistaa siis myös sosekeiton kypsentämättömistä vihanneksista.