Tattivoi ja tattirieska

Mainos: @fiskars
Tatit ovat täyttäneet niin metsät, torit kun instagram feeditkin. Nyt jaetaan super herkullinen vinkki klassisen sienikastikeen, -pastan ja -risoton rinnalle. Umaminen tattivoi!

Voit sekoittaa voin kuuman spagetin joukkoon, lisätä kuumien uunijuuresten päälle tai valmistaa tämän helpon ja herkullisen raflatason alkupalan: tattirieskan.

Makean perunarieskan päälle levitetään tattivoita, kullanruskeaksi paistettuja tattiviipaleita ja rapeita lehtikaalisipsejä.

Kurkkaa valmistusvideo täältä.

Videolla näkyvät Fiskars Norden Steel 24cm paistinpannu sekä Norden pieni kokkiveitsi, jotka on meidän keittiön pienet luottokumppanit.

Sienivoi

250g herkkutatteja
150g + 2 rkl voita 
2 salottisipulia
tuoretta timjamia
2 rkl sherryä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

1. Nosta voi pehmenemään huoneenlämpöön.
2. Viipaloi tatit pieneksi ja hienonna salottisipuli.
3. Paista tatteja oliiviöljyssä hetki. Laita nokare (2 rkl) voita pannulle ja lisää joukkoon salottisipuli ja timjami. Kuullota hetki ja mausta sherryllä, mustapippurilla ja suolalla. Kaada kulhoon jäähtymään.
4. Lisää voi ja jäähtynyt sieniseos kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
5. Lusikoi voi kulhoon tai rullaa leivinpaperin sisään pötköksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Tattivoi säilyy jääkaapissa noin viikon. Pakkasessa hyvin suojattuna muutamia kuukausia.

Tattirieska
4 pientä herkkutattia
sienivoita
2 lehtikaalin vartta
timjamia

1. Valmista ensin sienivoi.
2. Valmista lehtikaalisipsit. Revi lehtikaalit pieneksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 150 asteisessa kiertoilmauunissa kunnes sipsit ovat rapeita, noin 10-15min. Varo ettei lehtikaali pala. Anna jäähtyä pellillä.
2. Halkaise herkkutatit pitkittäin puoliksi ja leikkaa sitten toiselta puolelta lakki ja jalka tasaiseksi. Leikkaa tatteihin vinottain ristiviilto.
3. Paista tatteja leikkuupinta alaspäin voissa kunnes pinta on kullanruskea. Mausta suolalla, käännä ja paista myös toiselta puolelta.
4. Leikkaa perunarieska annospaloiksi tai stanssaa pyöreäksi muotilla tai lasilla. Paista hetku rieskaa pannulla.
5. Kasaa leipä. Rieskan päälle tattivoita, rapeita lehtikaalisipsejä, tattiviipaleita ja timjamia.

Edellinen
Edellinen

Kermainen tomaattikastike blenderissä

Seuraava
Seuraava

Petran äidin mustikkapiirakka