Paras pottumuusi!

paras+perunamuusi-4.jpg

1 kg Rosamundaa tai Lapin Puikulaa
50g voita
2,5 dl täysmaitoa
2dl kermaa

1. Pese perunat huolellisesti mutta älä kuori.
2. Puikulat voi keittää kokonaisena mutta halkaise Rosamundat ja leikkaa isot 4-osaan.
3. Keitä perunat kypsiksi reilusti suolatussa vedessä, varo ettei perunat pehmene liikaa, jolloin ne hajoavat ja tulevat vetisiksi.
4. Kaada vesi pois ja kaada perunat laakeaan vuokaan, anna höyryn haihtua hetki.
5. Sulata sillä välin voi kattilassa.
6. Laita tyhjän kattilan päälle tiheä metallisiivilö ja paina perunat sen läpi lusikalla. Kuoret jäävät lävikköön.
7. Sekoita lämmin voi peruna”lumeen”.
8. Lämmitä kerma ja maito kattilassa ja vatkaa sitten perunamuusin sekaan.

Edellinen
Edellinen

Sherryssä haudutettu lihapata & paahdetut juurekset

Seuraava
Seuraava

Pannarit ja hunajakennovoi