Ninnun porkkanakakku

Me ei uskota reseptiaarteiden panttaamiseen eikä onneksi meidän ystävätkään. Ystävän bravuuri -reseptisarja saa jatkoa ja tällä kertaa valokiilaan paljastetaan meidän ystävän Ninnun maailman paras porkkanakakku. Tämä sattuu olemaan myös gluteeniton ja pähkinätön. Reseptiä Ninnu on kehittänyt ja parannellut vuosien ajan ja nyt se on täydellinen. Kakkutaikinaan tulee reilusti tuoretta inkivääriä ja kanelia ja tuorejuustotäyte levitetään sekä keskelle että päälle. Kuorrutteesta tulee tasainen ja kuohkea kun kaikki pitää huolen, että raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä. Kandeeratut porkkanakiehkurat sooloiltiin itse päälle ja niiden valmistusohje löytyy tästä videosta.

Ps. Tämä kakku vain paranee ajan kanssa jääkaapissa joten älä turhaan tuputa vieraille toista palaa.

Ninnun porkkanakakku

Pohja 
24 cm irtopohjavuoka

300 g (5 pientä) porkkanaa
1-2 rkl inkivääriä raastettuna
3 dl auringonkukkaöljyä
3 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
4,5 dl gluteeniton jauhoseos (semper mix)
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljauutetta
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa

Kuorrute
100 g huoneenlämpöistä voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa 

1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri hienoksi. 

2. Sekoita öljy, sokeri ja kananmunat keskenään kevyesti.

3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja isää kananmunaseokseen.

4. Lisää raasteet ja sekoita tasaiseksi.

5. Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

6. Paista pohjaa tasalämmössä 170-asteessa 45-50 min. Tarkista kypsyys hammastikulla. Kumoa ja anna jäähtyä. ( Ninnu kertoi, että välillä paistaa kakkua jopa tunnin)

7. Valmista sillä välin täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri monitoimikoneella tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa täydellä teholla n. 5 min. Siirrä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ennen kasaamista.

8. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahtia.

9. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, nosta toinen kakkupuolikas päälle ja levitä sitten loput kuorrutteesta.

10. Koristele esim. porkkanakiehkuroilla.

Porkkanakiehkurat
3 isoa / 5 pientä porkkanaa
2 dl vettä
2 dl sokeria
erikoishienoa sokeria

1. Kuori porkkanat. Vedä kuorimaveitsellä ohuita nauhoja koko pituudeltaan.

2. Kiehauta vesi ja sokeri kunnes sokeri on täysin liuennut. 

3. Nosta porkkanat siirapin joukkoon ja keitä hiljalleen 15 min.

4. Siivilöi ja anna jäähtyä hetki.

5. Levitä leivinpaperi pellille ja penslaa rypsiöljyllä tai levitä vuokasprayta.

6. Asettele porkkananauhat pellille vieretysten niin, ettei ne mene päällekkäin. Paista 100-asteisessa kiertoilmassa 20 min. Sammuta uuni.

7. Porkkananauhat kovettuvat nopeasti joten helpointa on työskennellä uunin vieressä ja ottaa pari nauhaa kerrallaan pois pelliltä

8. Ripottele erikoishienoa sokeria lautaselle tai pellille.

9. Kiepauta nauha syömäpuikon ympärille ja vedä sitten kiehkura pois, kieritä sokerissa ja jätä jäähtymään. Työskentele näin kunnes nauhat on kiehkuroita.

10. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa max 5 päivää ja aseta kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

PS. Porkkanasiirappia voi käyttää kakun kostutukseen tai vaikka cocktailien makeuttajana. Hello porkkanasour!

Edellinen
Edellinen

Friteerattu silken tofu

Seuraava
Seuraava

Karitsaragu & pappardelle