Friteerattu silken tofu

Friteerattu silken tofu

300 g silken tofua
1/2 dl riisijauhoa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl 5 spice mausteseosta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl vettä
1 dl pankojauhoja
kasviöljyä friteeraukseen

Dippi
1/2 dl majoneesia
1 rkl srirachaa (tai maun mukaan)
1/2 tl chilihiutaleita

Päälle: seesaminsiemeniä 

1. Valuta tofusta ylimääräinen neste pois. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuutioiksi. (Käsittele tofua varovasti, sillä se hajoaa herkästi!)

2. Yhdistä jauho ja mausteet ja sekoita veden kanssa tasaiseksi tahnaksi.

3. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot.

4. Kuivaa vielä jokainen tofupala kevyesti talouspaperilla ennen leivitystä.

5. Pyöritä ensin mausteseoksessa ja tämän jälkeen pankojauhoissa.

6. Kuumenna öljy pienessä kasarissa 190-asteiseksi. 

7. Nosta leivitetyt tofupalat kuumaan öljyyn muutama kerrallaan, frittaa noin minuutti per puoli kunnes ne on kullanruskeita.

8. Nosta ritilälle tai paperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

9. Yhdistä sillä välin dipin ainekset keskenään.

10. Ripottele seesaminsiemeniä rapeiden tofujen päälle ja nauti!

Edellinen
Edellinen

Kukkakaaligratiini

Seuraava
Seuraava

Ninnun porkkanakakku