Friteerattu silken tofu
Friteerattu silken tofu
300 g silken tofua
1/2 dl riisijauhoa
1 tl savupaprikaa
1/2 tl 5 spice mausteseosta
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl vettä
1 dl pankojauhoja
kasviöljyä friteeraukseen
Dippi
1/2 dl majoneesia
1 rkl srirachaa (tai maun mukaan)
1/2 tl chilihiutaleita
Päälle: seesaminsiemeniä
1. Valuta tofusta ylimääräinen neste pois. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kuutioiksi. (Käsittele tofua varovasti, sillä se hajoaa herkästi!)
2. Yhdistä jauho ja mausteet ja sekoita veden kanssa tasaiseksi tahnaksi.
3. Mittaa toiseen kulhoon pankojauhot.
4. Kuivaa vielä jokainen tofupala kevyesti talouspaperilla ennen leivitystä.
5. Pyöritä ensin mausteseoksessa ja tämän jälkeen pankojauhoissa.
6. Kuumenna öljy pienessä kasarissa 190-asteiseksi.
7. Nosta leivitetyt tofupalat kuumaan öljyyn muutama kerrallaan, frittaa noin minuutti per puoli kunnes ne on kullanruskeita.
8. Nosta ritilälle tai paperilla vuoratulle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
9. Yhdistä sillä välin dipin ainekset keskenään.
10. Ripottele seesaminsiemeniä rapeiden tofujen päälle ja nauti!