Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini - lohturuokien. Meidän taustabella Miiran viime viikkoinen jääkaapintyhjennys-lounas nousi heittämällä Bella Kitchenin ”vuoden paras lounas” -listan kärkeen. Miten ihmeessä me oltiin unohdettu tää klassikko? Jääkaapista löytynyt pangrattato eli leipämuru oli maustettu ’ndujalla ja yrteillä ja se toi tosi kivan maun ja rapeuden pintaan. Mutta sen voi korvata vaikka pankomuruilla. Juustotkin voi korvata sillä mitä sattuu löytymään. (Voimakas mustaleima ja aura gold oli kyllä täydellinen yhdistelmä.

Kukkakaaligratiini
4:lle

1 kpl (~800 g) kukkakaali

(0,5 tl suolaa)

mustapippuria

4 dl (täys)maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1,5 dl (80 g) mustaleimamurua

2/3 (80 g) aura gold

0,5 dl pangratattoa

1. Revi kukkakaali pieniksi nupuiksi ja leikkaa kanta paloiksi.

2. Voitele uunivuoka ja laita kukkakaalit vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Mittaa vehnäjauhot pieneen kasariin ja vatkaa joukkoon maito. Keitä hetki kunnes seos hieman sakeutuu.

4. Sammuta liesi, lisää juustot ja sekoita.

5. Kaada juustoseos kukkakaalien päälle.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 min kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet ja pinta saanut hieman väriä.

7. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle pangratattoa. Laita vielä takaisin uuniin grillivastuksen alle n. 5 minuutiksi kunnes pinta on kullanruskea.

Edellinen
Edellinen

munakasrulla

Seuraava
Seuraava

Friteerattu silken tofu