Karitsaragu & pappardelle

Ragu & pappardelle parin viikon takaiselta mökkiviikonlopulta. Pitkään hautunut ragu on talviviikonloppujen ikuisuuslemppari. Tällä kertaa pataan päätyi karitsaniskaa pakkasesta mutta tässä toimii oikeastaan mikä vain mielellään vähän rasvaisempi tai luullinen liha.

Karitsaragu

6-8:lle:lle

800g karitsan niskaa

2 porkkanaa

1 varsiselleriä

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

3 rkl verdurinepyrettä tai tomaattipyrettä

3 dl punaviiniä

1 prk (400g) kokonaisia tomaatteja

~2 prk vettä

1 lihaliemikuutio

timjamia

4 laakerinlehteä

suolaa

mustapippuria

sokeria

500g pappardelle-pastaa

parmesaania

  1. Lämmitä uuni 225-asteeseen.

  2. Leikkaa porkkana, varsiselleri ja sipuli pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä pannulla n. 10 min. Siirrä pataa tai kattilaan.

  3. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen. Leikkaa isoiksi kuutioiksi ja ruskista kauttaaltaan öljyssä pannulla muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pataan.

  4. Lisää pannulle pyree ja paista hetki. Kaada punaviini ja kiehauta n. 5 min. Murenna joukkoon lihaliemi. Kaada sekaan tomaatit ja purkin verran vettä ja kiehauta hetki. Kaada pataan. Lisää timjami ja laakerinlehdet

  5. Nosta kannellinen pata uuniin ja laske heti lämpö 150-asteeseen. Hauduta vähintään 4 tuntia kunnes liha on mureaa. Voit myös valmistaa ragun liedellä.

  6. Siivilöi liemi ja keitä sitä kasaan n. 15 minuuttia. Mausta ripauksella sokeria. Lisää suolaa halutessasi. Kaada joukkoon lihat ja kasvikset.

  7. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä al dente ja sekoita liha joukkoon. Tarjoile parmesaanin kanssa.

Edellinen
Edellinen

Ninnun porkkanakakku

Seuraava
Seuraava

Haudutettua fenkolia